atber van den heuvel tweede in groesbeek

Nick van den Heuvel, renner van ATB-team Lemelerveld, is zaterdagmiddag tweede geworden bij de ATB-koers in Groesbeek. Zijn teamgenoot Jeroen Wessel finishte als tiende.

De vierde wedstrijd meetellend voor de Dyanasys MTB Topcompetitie werd afgelopen weekend in Groesbeek verreden. ATB-Team Lemelerveld stond met het voltallige team aan het vertrek. In vergelijking met voorgaande jaren was het parcours in Groesbeek sterk veranderd. Tijdens de wedstrijden in de verschillende categorieën bleek dat het parcours erg zwaar was, veel renners verkeken zich hierop.

De wedstrijd voor Amateurs stond zaterdagmiddag op het programma. Door de regenval die dag, lag het parcours er extra zwaar bij. Nick van den Heuvel mocht starten vanaf de eerste startrij en Jeroen Wessel vertrok vanaf rij drie. Jeroen had een goede start en die van Nick was wat minder. Beide heren kwamen na 1 ronde door ruim binnen de top tien. Nick kon zijn opmars naar voren goed voortzetten na een minder goede start een kwam zelfs tot bij de kop van de wedstrijd. Hij hield stand in de kopgroep tot het einde en finishte na een eindsprint op plek 2. Na deze uitslag pakte hij tevens de leiding in het algemeen klassement en mag de volgende wedstrijd in de gele trui starten. Jeroen moest zijn snelle start bekopen met een terugval tot buiten de top tien. Op karakter vocht hij door en haalde in de laatste halve ronde nog een drietal stilvallende renners in en finishte als 10e.

Zondagochtend om klokslag negen uur klonk het startschot voor de Masters 40+. Dienand Broekhuis had een goede start en kon goed mee met de kopgroep. Dit hield hij lang vol totdat hij in de laatste ronde een paar foutjes maakte. Hij kon zijn positie wel behouden en finishte als 6e.

Bij de Elite dames ging Lyan Rensen van start. Ze kende naar eigen zeggen een moeizame wedstrijd en finishte als 15e in de middenmoot.

Jordy Luisman en Mark van der Heijden stonden aan het vertrek bij de Elite Heren. Hier stond wederom een sterk deelnemersveld opgesteld bij de start. Jordy was goed uit de startblokken en kwam in een groepje te rijden binnen de top vijftien. Helaas verloor hij in de tweede ronde bijna alle lucht uit zijn voorband en moest op de velg verder. Na lucht te hebben bijgepompt kon hij zijn race weer vervolgen. Hij vocht zich nog terug vanaf positie dertig tot een 18e stek. Mark van der Heijden reed bijna de gehele wedstrijd rond een twintigste positie. Hij verloor in de laatste ronde nog wat plaatsen door een afgebroken snelspanner van zijn achterwiel. Hij finishte als 23e.

De komende twee weekenden staan er geen MTB-wedstrijden op het programma. De renners gaan de laatste voorbereidingen treffen voor het Nederlands Kampioenschap welke op 16-17 juli wordt verreden in het Limburgse Noorbeek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.