anne liza makkinga een met haar paard

Anne-Liza Makkinga uit Ommen is volgens haar vader geboren met een paard in haar handen. Vanaf haar jeugd, zit pony- en paardrijden in haar bloed. Ze was al fanatiek toen ze klein was. Na het behalen van haar HBO commercie, bank- en verzekeringswezen wist zij, ik wordt full-time amazone.

Ze rijdt op paarden van Roelofs uit Den Ham en van Boeve’s afbouw uit Lemelerveld. Boeve senior heeft al ruim 35 jaar wat met paarden en koopt en verkoopt en fokt ermee, zijn zoon Herman Boeve zegt dat, als het eenmaal in je bloed zit kom je er niet meer van af. Zo kocht de heer Boeve senior een paard waar de topruiters vanuit Italie en Duitsland op hadden gereden. “Niemand kon overweg met dit paard, mijn vader dacht dat is een paard voor Anne-Liza en zo is het begonnen”. Anne-Liza en het paard lagen elkaar en de prijzen kwamen binnen. “Een geweldige match, mijn vader had dat al in de gaten, mooi toch!”

2011 is voor Anne-Liza een geweldig jaar tot nu toe, zij was eerst in loondienst bij Boeve, nu bedruipt zij zichzelf zegt haar vader. Dit jaar heeft ze al flink wat prijzen in de wacht weten te slepen. In december 2010 won zij de ‘gouden aar’ in Mariënheem tijdens de Sallandse Ruiterdagen. Deze reed zij met het paard Montreux uit de stal van Boeve, zij was daar niet te stuitten in de Z en ZZ. De weg vervolgde zich op internationaal niveau in Belgie en Frankrijk ook daar wist zij de winst te pakken.

Tijdens de CSI in Geesteren was het wederom raak met de paarden Montreux en Commander. De springamazone vanuit het Vechtdal had alle reden tot lachen. Met de goedgekeurde KWPN hengst Montreux pakte de 23-jarige amazone de winst in de GP silver tour door in de barrage foutloos en als snelste te finishen. Makkinga kon haar geluk niet op.

Om in topvorm te blijven traint zij nog steeds bij Sven Harmsen, de bondscoach van de jeugd in Nederland. Hij is pas in Hoevelaken gaan wonen, hij woonde eerst in Bentheim. Haar vader zegt “Je bent eerder in Bentheim vanuit Twente dan in Hoevelaken, maar goed Anne-Liza heeft haar groot rijbewijs behaald en heeft een vrachtwagen gekocht, nou een paardencamper zou ik eerder zeggen er kunnen 8 paarden mee.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.