alpe dhuzes de eerste dagen

Raaltenaren Simon Marsman, Sjoerd Everlo en René Verschuren zullen op 9 juni samen met 4200 andere fietsers zes keer de Alpe d’Huez beklimmen. Op deze manier wordt er geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. In aanloop naar deze dag houden de Raaltenaren een dagoek bij.

Dag 1

Donderdagochtend 2 juni verzamelden wij ons bij huize Everlo, waar wij na een aantal bakken koffie om half 8 vertrokken naar Frankrijk. De auto’s waren de dag ervoor al ingepakt. De reis verliep zonder al teveel oponthoud. Toen wij vertrokken was het zonnig, maar gaandeweg werd het minder. Om zes uur ’s avonds kwamen we aan op camping ‘Rencontre de Soleil’, aan de voet van de Alpe d’Huez.

De camping is voor de helft bezet met voornamelijk wielrenners. We hadden de tent al snel staan en tegen acht uur gingen we richting het dorp Bourg d’Oisans, waar wij in het restaurant ‘La Romanche’ hebben gegeten.

De Alpe d’HuZes leeft al aardig op de camping en in het dorp Bourg d’Oisans hangen de vlaggen en aanplakbiljetten van de tocht op 9 juni. Het merendeel van de campinggasten en tourristen in het dorp zijn dan ook Nederlanders.

De eerste dag is dus goed verlopen. De enige tegenvaller is het bewolke en koude (14 graden) weer. Morgen hebben we gepland om Les Deux Alpes te gaan fietsen en inkopen te doen voor de komende dagen.

Dag 2

Vrijdag stond de col Les Deux Alpes op het programma. De aanloop naar de klim was een stuk van twaalf kilometer lang over typisch Franse heuveltjes. Heuvels die niet staan aangegeven, maar die je toch al wel goed kunt voelen in de benen.

Eenmaal aangekomen bij de voet van de Les Deux Alpes startten we gezamenlijk. Het was een mooie geleidelijke klim die niet al te lang was, maar toch wel behoorlijk pittig. Onderweg naar de top kregen we een paar keer een lekkere verfrissende bui over ons heen. De temperatuur lag rond de 21 graden en was zeer aangenaam.

Één voor één kwamen we hijgend en puffend over de streep. Toch wel behoorlijk pittig, zo’n eerste klim van de vakantie. Nadat we de nodige plaatjes op camera hadden vastgelegd en de windjacks weer hadden aangetrokken zijn we weer veilig afgedaald naar onze camping.

Inmiddels waren er al weer nieuwe mensen aangekomen op de camping, die ook net als ons de Alpe d’HuZes gaan fietsen. Het is erg leuk om met deze mensen te praten, ieder heeft z’n eigen verhaal en doel waarom ze deze tocht fietsen. Vanmiddag werden wij nog aangesproken door een aantal mensen die iets verderop op onze camping staan. Zij hadden middels de reclame die op onze bus staat gekeken op onze site en gelezen over onze sponsoractie en de Alpe d’HuZes. Zij hadden hier nog niet eerder van gehoord, maar vonden het een ontzettend goed initiatief. Ze hadden zelf ook iets naars meegemaakt en hadden een emotioneel verhaal.

Morgen staan er twee bergen op het programma. We beginnen met de Col de Las Croix de Fer en als laatste de Col du Glandon. Een mooi trainingsrondje dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.