alpe dhuzes dag 3

Raaltenaren Simon Marsman, Sjoerd Everlo en René Verschuren zullen op 9 juni samen met 4200 andere fietsers zes keer de Alpe d’Huez beklimmen. Op deze manier wordt er geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. In aanloop naar deze dag houden de Raaltenaren een dagoek bij.

Dag 3

Het was zaterdagochtend mooi weer toen wij tegen een uurtje of tien ons ontbijt nuttigden. Het idee was om vandaag de Col de la Croix de Fer te gaan fietsen. Deze berg is 25 kilometer lang en heeft een zeer grillig karakter.

Na een paar kilometer kwamen we er achter dat deze berg toch een tandje pittiger is dan les Deux Alpes. Na twee uren zwoegen kwamen we boven. Op de top raakten we aan de praat met een aantal Raaltenaren. De Raaltenaren zaten ruim honderd kilometer verderop op een camping, maar wilden toch ook graag een keer de Alpe d’Huez fietsen en op de weg terug gingen ze over de Col de la Croix de Fer. Ze herkenden ons van het Glazen Huis op de grote markt en wensten ons veel succes.

Nadat we weer waren afgedaald was het nog een kleine vijftien vlakke kilometer naar onze camping. Echter werden wij vijf kilometer voor het einde overvallen door een wolkbreuk. Tien minuten schuilen kon helaas niet voorkomen dat wij alsnog doorweekt aankwamen op de camping. Tegen de avond is de regen een beetje gaan liggen, maar een aantal donkere wolken liggen nog op de loer.

Aan het begin van de ochtend gingen drie grote vrachtwagens met materiaal van de Alpe d’HuZes-organisatie naar de top van de Alpe d’Huez. Ook op de camping werden vandaag weer veel Alpe d’HuZes’ers verwacht. Inmiddels is de camping voor ruim driekwart vol met deelnemers van de grote tocht van donderdag. Een van deze deelnemers ging dit jaar voor het derde jaar naar de Alpe en had samen met de voorgaande edities al meer dan 100.000 euro opgehaald.

Voor morgen staat de col de Galibier op het programma, deze gevreesde Alpencol staat dit jaar ook op het programma van de Tour de France.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.