alde dhuzes zon sneeuw en kou

“Zon, sneeuw, kou, afdalingen door graslanden, lekke banden en een voldaan gevoel, de vijfde dag van ons verblijf in Frankrijk had het allemaal.” Simon, René en Sjoerd zijn zich aan het voorbereiden op zes keer de Alpe d’Huez, aanstaande donderdag.

“‘s Ochtends na het ontbijt werden de plannen voor de maandag gevormd. René, Peter en Tom besloten om de Col de Sarenne te gaan fietsen. Simon en Sjoerd hadden hun zinnen gezet op de Col de Galibier (via de Col de Lautaret) om tot slot de Col de Sarenne op te fietsen.”

De plannen van René, Peter en Tom moesten al gauw worden gewijzigd.”Peter reed in de aanloop naar de Col de Sarenne al twee keer lek. Door het gebrek aan reservebanden ging het stuur om, eenmaal terug in Bourg d’Oisans, werd besloten om de Alpe d’Huez te beklimmen. Onderweg was het één en al Nederlander wat naar boven en beneden ging, zowel met de fiets als met de auto. Ook de eerste mensen stonden nu al langs het parcours om de fietsers aan te moedigen. Een geweldig gevoel, dat belooft nog wat voor komende donderdag. Eenmaal boven hebben we de startbewijzen gehaald en zijn we weer afgedaald naar onze camping. In de afdaling naar beneden kreeg René nog een lekke band, maar gelukkig werd hij door een bus van de Alpe d’HuZes organisatie opgepikt en naar beneden gebracht.”

“De tocht van Simon en Sjoerd liep behoorlijk anders, de klim naar de top van de Lautaret ging goed, echter op de top begon het weer aardig om te slaan. Er werd besloten om de Col de Galibier alsnog op te fietsen, op de top waaide het, was het erg koud (± 2o C) en lag sneeuw. Na een paar foto’s werd er direct weer afgedaald (eerste de Galibier en erna via de Lautaret) naar de voet van de Col de Sarenne. De Col de Sarenne bleek zeer zwaar, de laatste 6 kilometer was constant rond de 12%. Nadat eindelijk de top was bereikt was het op papier nog 8 kilometer tot de Alpe d’Huez (400 meter afdalen vanaf de Col de Sarenne), deze afdeling liep via grindpaden en zandwegen! Na een kilometer of 5 bleek dat de verkeerde weg was ingeslagen en dat we eigenlijk de weg aan de andere kant van de vallei hadden moeten nemen. Terugfietsen leek ons geen goed plan, dus er werd koers gezet door het grasland de vallei in. Via een geitenpad kon de vallei met de fiets aan de hand weer worden uitgeklommen, na deze avonturen werd eindelijk het asfalt weer bereikt. Via de top van de Alpe d’Huez werd koers gezet naar de camping waar wij gezamenlijk met onze ouders lekker hebben gebarbecued. “

“Een aantal Raaltenaren is maandag op de camping aangekomen en hebben nog een biertje bij onze tent gedronken. Voor morgen staat de Mont Ventoux op het programma.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.