afscheid van de traditionele strippenkaart

De strippenkaart verdwijnt op 30 juni als vervoerbewijs in Oost-Nederland. De provincies en de vervoerbedrijven starten een gezamenlijke campagne om de strippenkaart uit te zwaaien. Onder de vlag van Ervaar het OV start deze week de campagne ‘Dag Strippenkaart’.

Sinds vandaag worden reizigers met een grootschalige campagne geïnformeerd over het afscheid van de strippenkaart, mogelijkheden om de laatste strippen op te maken en informatie over de OV-chipkaart. Centraal in de campagne staat de kaartkiezer. Hiermee kan de reiziger zien welke kaartsoort er vanaf 30 juni 2011 het best bij hem of haar past. In de folder, die onder andere in de bussen verkrijgbaar is en huis aan huis wordt verspreid staat een beknopte kaartkiezer. De uitgebreide, digitale versie is te vinden op staging2.ervaarhetov.nl

Speciaal voor de campagne zijn de Strippenkaart Uitzwaaiweken geïntroduceerd. Reizigers kunnen met hun laatste strippenkaart een jaar lang gratis reizen op een OV-chipkaart winnen. Meedoen kan via staging2.ervaarhetov.nl Op de website van Ervaar het OV staan ook originele reistips waarmee de laatste strippen op de strippenkaart kunnen worden opgemaakt. De strippenkaart kan hier ook beschikbaar worden gesteld voor een goed doel, te weten de Cliniclowns.

Op zaterdag 18 en zaterdag 25 juni zijn serviceteams aanwezig in Flevoland, Gelderland en Overijssel. Mensen worden door de serviceteams aangesproken, ze krijgen een folder mee en kunnen op maat geïnformeerd worden over het verdwijnen van de strippenkaart en geholpen worden bij de keuze van een nieuw vervoerbewijs. In de provincie Overijssel worden door Syntus Overijssel de komende twee weken ook serviceteams ingezet op de stations van Zwolle, Deventer, Raalte, Hardenberg en in het centrum van Dedemsvaart.

Connexxion en Syntus Overijssel zetten samen op 30 juni, de dag dat niet meer met de strippenkaart gereisd kan worden, extra personeel in om reizigers te informeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.