Home / archiefcentraal / afname bijstandsgerechtigden in olst wijhe

afname bijstandsgerechtigden in olst wijhe

Het aantal huishoudens dat van de gemeente Olst-Wijhe een bijstandsuitkering ontvangt, is in 2010 fors afgenomen. Begin 2010 ontvingen 116 huishoudens een bijstandsuitkering, eind 2010 was dit al gedaald naar 94.

Deze afname is opmerkelijk, omdat het aantal huishoudens met een bijstandsuitkering in Nederland juist is toegenomen. De economische crisis is hier de oorzaak van. De afname van het aantal bijstandsuitkeringen in Olst-Wijhe komt door het aantal uitkeringen dat in 2010 kon worden beëindigd.

Inwoners die een uitkering ontvingen hebben nu een betaalde baan of kunnen nu zelf de kosten van hun levensonderhoud betalen. Dit heeft de gemeente gerealiseerd door intensief samen te werken met Sallcon Werktalent. Ook heeft de gemeente de werkgevers actief benaderd en rekening gehouden met de wensen en mogelijkheden van de werkzoekende.

Lees ook

Carolien Jonkman: Ome Jan

Mijn ome Jan is overleden. Hij was mijn peetoom. Toen hij ziek werd, is aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.