afname bijstandsgerechtigden in olst wijhe

Het aantal huishoudens dat van de gemeente Olst-Wijhe een bijstandsuitkering ontvangt, is in 2010 fors afgenomen. Begin 2010 ontvingen 116 huishoudens een bijstandsuitkering, eind 2010 was dit al gedaald naar 94.

Deze afname is opmerkelijk, omdat het aantal huishoudens met een bijstandsuitkering in Nederland juist is toegenomen. De economische crisis is hier de oorzaak van. De afname van het aantal bijstandsuitkeringen in Olst-Wijhe komt door het aantal uitkeringen dat in 2010 kon worden beëindigd.

Inwoners die een uitkering ontvingen hebben nu een betaalde baan of kunnen nu zelf de kosten van hun levensonderhoud betalen. Dit heeft de gemeente gerealiseerd door intensief samen te werken met Sallcon Werktalent. Ook heeft de gemeente de werkgevers actief benaderd en rekening gehouden met de wensen en mogelijkheden van de werkzoekende.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.