aanbeveling tippe op zoek naar vrijwilligers

De aanbevelingen die voortstromen uit het onderzoek, waar de gemeente (maar liefst?) 5.750 euro voor vrijmaakte, zijn niet bepaald wereldschokkend. De personeelskosten zorgen voor het grootste deel voor het exploitatietekort van het zwembad. Oplossing: ga met vrijwillige krachten werken. Om meer inkomsten te generen zou de gemeente kunnen gaan samenwerken met bijvoorbeeld lokale ondernemers- en sportverenigingen. Het werken met sponsoren, organiseren van meer evenementen en het verhogen van de prijs van een dagkaart, zijn enkele voorbeelden die woensdagavond genoemd zijn om meer inkomsten te krijgen.

Net als andere openluchtzwembaden in Nederland, kampt zwembad De Tippe met een exploitatietekort. Dit tekort wordt geaccepteerd en is een politieke keuze. Men vindt het wel wenselijk om verder te blijven onderzoeken hoe het exploitatietekort zo klein mogelijk gemaakt kan worden.

Als oorzaak van de terugloop van de bezoekersaantallen werd de concurrentie van onder andere recreatieplassen en recreatie- en fitnessondernemers genoemd. Ook de veranderende vrijetijdsbesteding van met name de jeugd draagt hier aan bij. Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat er op het gebied van communicatie en PR winst behaald kan worden.

Het stimuleringsonderzoek is te downloaden op staging2.detippeheino.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.