Home / archiefcentraal / 25 jarige stroekie trekt veel bekijks

25 jarige stroekie trekt veel bekijks

Wie over de Molenweg Haarle inrijdt, kan er niet omheen. Ene Stroekie is 25 jaar geworden. Spandoeken, slingers, borden, linten, opblaasartikelen en een megagrote boer voor de deur. Wie het is weten we niet, maar de tekst op de spandoeken aan de weg leert ons aardig wat over deze persoon…

Al 25 jaar heeft deze dorpsgek schik, ook al is hij ietwat kaal en dik. Hij heeft hem klein en is niet volmaakt. Hij is blij zolang hij een beetje sputtert en de kantjes raakt. Het valt voor Stroekie soms niet mee. Trees maakt hem geregeld wakker met z’n kop in de plee.

In half Europa heeft hij een plakkaat neergelegd. Op de boulevard, zee, Zandvoort, waterfiets/zwembroek en in plantenbank kwam het onder andere terecht.

Deze schapenboer had het hek vaak los staan, zodat hij op de klompen achter de schapen aan kan gaan. ’t Russische schaap uit Mook is hij aan ontsnapt en nu heeft hij met een hekk’nsluuter aangepapt. Als Michael ‘zoepooge’ ackson moonwalkt hij zich naar de klot’n. Donderdags na een verjaardag gaat hij nog op stap naar Dieka, dacht hij na een val van de trap.

Van zijn grootste hobby begint hij pas echt te zweten. Hij houdt van goed, vêlle en goedkoop eten. Het liefste tyrekt hij een diagonaaltje uit de muur, of hij gaat naar Fientjes vreetschuur. Hoe vetter, hoe better is z’n motto altijd. De snisterpand staat hier zeker niet voor de mooiigheid. Koen draait overuren in het eerste weekend van november. Dan slingert hij weer zwarte pannenkoeken door de ether. Baal hooi wenst hou veel succes, ook namens je schatje van Blanes!

Lees ook

Werkzaamheden N340: Kwekerij Onderdijk stelt uit frustratie groene ontheffingskaart beschikbaar

DALFSEN – Kwekerij Onderdijk in Dalfsen heeft in verband met de komende werkzaamheden aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.