Home / archiefcentraal / 140 km op de fiets naar mettingen

140 km op de fiets naar mettingen

140 kilometer fietsen naar Mettingen, ook dit jaar wordt weer de tweejaarlijkse sponsorfietstocht gehouden door CRT Raalte in samenwerking met Rabobank Salland. Datum: 10 september.

Het is niet aan één stuk door fietsen want in De Lutte is er een pauze waar je een lunchpakket krijgt. De groepen bestaan uit maximaal 20 personen die worden samengesteld aan de hand van de te rijden snelheid. Er wordt niet alleen gefietst, ook zijn al inschrijvingen ontvangen van deelnemers die de afstand skeelerend gaan afleggen. Mocht je nu nog denken, skeeleren is mij te makkelijk dan kan je je zelfs opgeven om de tocht per step af te leggen. Traditiegetrouw loopt de Raalter brandweer de afstand in estafettevorm. Zij vertrekken in het holst van de nacht om halverwege de middag in Mettingen aan te komen.

140 kilometer is wel ver, daarom kan er dit jaar ook voor het eerst ingeschreven worden voor de halve afstand. Deelnemers die hiervoor kiezen worden met de bus naar de pauzestop in De Lutte vervoerd van waaruit zij op de fiets naar Mettingen gaan. Om het allemaal comfortabeler te maken kan je kiezen voor een VIP arrangement. Hierbij begin je eerst met een ontbijt in Raalte en een lunchbuffet in De Lutte tot slot wacht er in Mettingen nog een eigen stamtafel in de Biergarten. Dit arrangement kan worden aangeboden voor fietsers maar ook niet fietsers kunnen er gebruik van maken. Zij worden dan in de VIP-bus vervoerd. Dit is bijvoorbeeld een uitgelezen gelegenheid voor bedrijven om met zakenpartners mee te gaan.

Stichting Inloophuis Raalte is uitgekozen als goed doel 2011. Deze stichting biedt op drie dagdelen per week koffie en ontspanning aan, om mensen met elkaar in contact te brengen. Met het geldbedrag kan eens iets extra’s worden georganiseerd.

De inschrijving is al twee maanden open en de aanmeldingen stromen binnen. Ook uit Mettingen zullen enkele groepen de tocht meefietsen, zowel vanuit Raalte als uit De Lutte. De organisatie wil graag enkele groepen mixen, zodat Raaltenaren en Mettingers samen gaan fietsen. Er kan nog worden ingeschreven tot eind augustus dit jaar. Je kan je digitaal inschrijven via de website van CRT Raalte en inschrijfformulieren kan je ophalen en inleveren bij de VVV Raalte.

Lees ook

Kledingcheque voor kinderen van minima-ouders

RAALTE – Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen uit de gemeente Raalte krijgen ook …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.