willie en theo tap met renz in muziekcircus

De ene week zijn de rechtzaken net achter de rug, de andere week starten Willie Oosterhuis en Ronald Nijboer met een nieuw initiatief: Het Muziekcircus. “Een soort van Regiotap, maar dan in de tent van Circus Renz. Waar zij staan, komen wij ook, met lokale en regionale toppers.”

Het failliet van Go Planet en de stekker uit Onze TV hebben Oosterhuis en Nijboer zakelijk gezien twee jaar problemen opgeleverd. Maar tegelijk met de vrijspraak op alle fronten lijkt de wind voor beiden ineens weer uit de goede hoek te waaien. Nijboer heeft goed onderdak gevonden bij Nuon Zwolle en de Piratenfestivals van Oosterhuis hebben veertien vaste locaties per jaar. Nummer 15 en 16 lijken er aan te komen en ook dit jaar eindigt de tour met een Megafestival in Gelredome met 30.000 man publiek.

Maar er staat meer te gebeuren. Het nieuwe format is een soort van ‘Regiotap on Tour’. Nijboer: “Compleet met ‘De Deure’ en ‘Theo Tap’.” Die Theo Tap, dat is hij zelf. Oosterhuis: “De formule is als Regiotap, maar ook als het Piratenfestival. En omdat het in een circustent is, bedienen we een andere doelgroep. Een circustent, de geur van circus. Bankjes in plaats van staan. Dan denk ik aan ouderen, aan opa’s en oma’s met hun kinderen. Die zijn ook gek op piratenmuziek, maar die komen niet zo gauw naar de grotere festivals.”

De samenwerking met Circus Renz moet voordeel voor beide partijen opleveren. Die tent staat er toch al. En iedere keer in een andere regio. Tent met zitplaatsen en wisselende locatie maakt het voor ‘Het Muziekcircus’ interessant. Renz is ook gelukkig omdat de tent een avondje extra verhuurd wordt, maar meer nog omdat het publiek dat op ‘Het Muziekcircus’ afkomt de volgende dag misschien nog wel een keertje terugkomt voor een circusvoorstelling. “De link met het circus gaan we hoe dan ook leggen”, aldus Willie Wel of Willie Niet, “Want met het Muziekcircus zullen er vast circusacts voorbij komen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.