wijhe loopt te hoop tegen plannen park

Omwonenden hebben zich aaneengesloten in hun protest en een gezamenlijke protestbrief naar de gemeente Olst-Wijhe gestuurd. Individuele Wijhenaren hebben dat inmiddels ook al gedaan. Reacties in de regionale en lokale pers zijn evenmin uitgebleven.

‘’Wijhezicht is het enige park in Wijhe, daar moet beslist geen woningbouw komen’’, schrijven de woedende buurtbewoners aan de gemeente. Het gaat immers niet alleen om het wooncomplex. “Woningbouw vraagt ook om infrastructuur. Er zullen dus wegen en parkeerplaatsen aangelegd moeten worden. Dit alles betekent het einde van het park met zijn bijzondere flora en fauna’’.

Ook de bouw van twee woningen op het speelveld is bij de omwonenden in het verkeerde keelgat geschoten. “Het veld is een ontmoetingsplek voor jong en oud; kinderen spelen er, ouderen hebben er hun buurtontmoetingen en spelen er Jeu de Boules… Het alternatieve veldje, volgens de tekening, is geen fractie van het huidige veld, waar recent nog – met gemeenschapsgeld – nieuwe speelvoorzieningen zijn geplaatst,” aldus omwonenden. Ook het verlies van ruimte en uitzicht, dus waardevermindering van de woningen, speelt bij omwonenden mee, die bereid zijn ‘’tot in Brussel door te knokken om deze onzalige plannen van tafel te krijgen’’.

De buurt heeft best begrip voor de noodzaak tot woningbouw. Maar na sloop van de seniorenwoningen aan Wijhezicht blijft er op de vrijgekomen locatie voldoende ruimte over voor nieuwe woningen. Bovendien is er een alternatief waar de op verzoek van de gemeente gevormde klankbordgroep zich in kan vinden. Er is dan ook onbegrip over het feit dat het unanieme advies van deze klankbordgroep kennelijk wordt genegeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.