wesepe verovert de handbalbeker

Na het mislopen van het kampioenschap in de Eerste Klasse, hebben de handbaldames van SC Wesepe dit seizoen toch een mooie prijs in de wacht gesleept. Zaterdagavond won het team van trainer Miro Stare de bekerfinale van Pacelli. In de sporthal in Gorssel werd het 29-22 na een ruststand van 13-10.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd en dit resulteerde in een 9-9 tussenstand. Vlak voor rust sloeg Wesepe echter een gaatje en liep het uit naar een ruststand van 13-10. In de tweede helft kende Wesepe geen problemen meer met de Zieuwentse tegenstander. Wesepe liep uit naar een maximale voorsprong van acht punten bij 19-11.

Pacelli verkleinde halverwege de tweede helft nog wel de marge tot vier punten door een aantal scores op rij, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Wesepe speelde de wedstrijd goed uit en won uiteindelijk met 29-22.

Na de wedstrijd ontvingen de Weseper speelsters uit handen van afdelingsvoorzitter Hans van Riel maar liefst twee bekers. Eén daarvan mag de club houden, de ander is een wisselbeker. Om die beker te mogen houden moet Wesepe ook de komende twee jaar de finale winnen. Eerst komt de ploeg komend seizoen echter nog uit in het landelijke bekertoernooi, als gevolg van het winnen van de afdelingsbeker.

Het is het voor het eerst in de geschiedenis van de club dat SC Wesepe de afdelingsbeker verovert. Twee jaar terug strandde de ploeg in de halve finale die pas na verlenging beslist werd. Vorig jaar werd Wesepe al in de voorrondes uitgeschakeld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.