weer rolstoelpodium bij ribs en blues

In 2010 bleek dat niet alleen Ribs & Blues en Pinkster Party Raalte zelf, maar ook zeker het Rolstoel Podium op de nieuwe plek in de grote tent een groot succes was. Het biedt muziekminnende rolstoelers een veilige haven in de grote toestroom van bezoekers: ook voor deze groep is het ‘genieten met een grote G’ standaard geworden. In de jaren daarvoor was al duidelijk geworden dat behalve een speciaal rolstoelpodium ook een goede en deskundige begeleiding noodzakelijk was.

Het organisatorische stokje ligt daarom dit jaar opnieuw bij coördinator Peter Slootbeek uit Raalte die met een peloton van Sallandse enthousiastelingen deze dienst verleent. Naast de ‘harde kern’ van vrijwilligers zijn er weer nieuwe ‘rekruten’. Daaronder een gast van vorig jaar die zeer ervaringsdeskundig is. De RPC is herkenbaar aan de speciale Crewshirts en de Groene Hart passen.

Slootbeek is blij met de service die rolstoelers geboden wordt, ‟Als je dagelijks letterlijk met veel drempels te maken krijgt, kan zorgeloos en veilig uitgaan een enorme stimulans zijn. Want samen leven is samen beleven. Gelukkig wordt dit steeds vanzelfsprekender. Ribs & Blues is al de goede weg ingeslagen en de RPC is ontzettend blij nu ook haar diensten te mogen verlenen op festival Dauwpop tijdens Hemelvaart in Hellendoorn.‟

Het Rolstoel Podium is te vinden halverwege links in de grote tent (kant Lifgerusstraat) met een perfect zicht op het Main Stage. Rolstoelende (zowel elektrisch als handmatig) muziekliefhebbers zijn welkom met maximaal één begeleider met als motto Kom Alleen of Kom met 1. Bezoekers die slecht ter been zijn, met een scootmobiel komen of uitzonderingsgevallen kunnen eventueel na een evaluatie door het Rode Kruis ook toegang krijgen tot het Rolstoelpodium. Hier zijn enkele handbewogen rolstoelen beschikbaar voor tijdelijk gebruik. Een scootmobiel mag in verband met de veiligheid en beheersbaarheid in principe het rolstoelpodium niet op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.