waterstand ijssel baart nog geen zorgen

De waterstand in de IJssel blijft langzaam dalen, maar dat baart Waterschap Groot Salland nog geen zorgen. “We kunnen nog goed aan de watervraag voldoen,” laat Herald van Gerner van het waterschap weten. “Het is wel erg droog, maar we houden het goed in de gaten.”

De IJssel is de belangrijkste toevoer van water in Salland. In de Deventer haven wordt het water overgepompt naar doorvoerskanalen die weteringen en sloten in de regio van water voorzien.

Van problemen in de waterhuishouding is dus nog geen sprake. Daarvoor moet de waterstand nog ongeveer 30 centimeter dalen. “Maar ook dan is er niet direct paniek in de tent hoor,” aldus Van Gerner. “In het ergste geval stellen we dan een tijdelijk beregeningsverbod in, maar dat is voorlopig nog niet aan de orde.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.