waterschap start controle kwaliteit zwemwater

Het Waterschap Groot Salland is weer begonnen met het controleren van zwemwateren. Hierbij wordt onderzocht of de kwaliteit van het water voldoet aan de normen van de Wet hygiëne en veiligheid, badinrichtingen en zwemgelegenheden en aan de normen van de Europese zwemwaterrichtlijn.

De zwemplaatsen waarvan de waterkwaliteit wordt gecontroleerd zijn door de provincie aangewezen als officiële open zwemwateren. Daarom worden deze locaties regelmatig door het waterschap onderzocht. De waterkwaliteit moet bacteriologisch voldoen aan wettelijke normen. Daarnaast wordt er onder meer gelet op troebelheid, geur, kleur en zuurgraad van het water. Ook is het belangrijk dat er geen verontreiniging met olie, vuil of ongewenste bacteriën voorkomt en wordt nauwlettend de aanwezigheid van blauwalgen in de gaten gehouden.

In de zomermaanden verricht het waterschap iedere twee weken onderzoek. Op staging2.wgs.nl/zwemwater toont het waterschap de zwemwaterkwaliteit via drie symbolen (‘veilig’, ‘aanvaardbaar’ en ‘negatief zwemadvies’). Door op het symbool bij een zwemplas te klikken, wordt informatie getoond over het doorzicht, de zuurgraad en de temperatuur van het water.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.