vvd snel internet voor heel salland kansrijk

De animo om een groot deel van Salland binnen afzienbare tijd te voorzien van breedbandinternet is volgens de VVD boven verwachting. Dat is de conclusie na de eerste reacties op het initiatief van de VVD-fracties van Raalte en Olst-Wijhe om de uitrol van snel internet in beide gemeenten aan te jagen. Op woensdag 11 mei is er een informatie- en aanjaagavond in Zalencentrum Wesepe. Inmiddels komen vanuit diverse kernen de aanmeldingen binnen.

“We zijn aangenaam verrast over de positieve reacties. We hadden eigenlijk verwacht dat voor veel mensen dit nu nog niet leeft omdat een gemiddeld gezin gewoon uit de voeten kan met de huidige TV en internetmogelijkheden. Maar kennelijk groeit het besef dat de techniek in razend tempo vooruitsnelt en dat het goed is daar nú op in te spelen,” aldus de initiatiefnemers.

Tijdens de bijeenkomst kunnen bezoekers kennis maken met zowel de nieuwe kabeltechnieken als met de mogelijkheden van glasvezel. Vertegenwoordigers van Reggefiber (glasvezel) en Ziggo (kabel) verzorgen een presentatie.

Bovendien zullen voorstellen worden gedaan om snel-internet over heel Salland uit te rollen. Om welke techniek, in welke volgorde en in welk tempo dat gebeurt is afhankelijk van de animo in de verschillende dorpen.

Overigens wordt het buitengebied niet vergeten. De VVD is blij met het bestuursakkoord in de provincie Overijssel waar klip-en-klaar het belang van breedbandinternet/glasvezel wordt onderschreven, en waarbij ook de provincie aangeeft aandacht te hebben voor de ‘onrendabele gebieden’. Daarmee wordt vooral het buitengebied bedoeld. “Uiteraard volgen we die ontwikkelingen op de voet en zodra dat kansen oplevert voor Salland zullen we die bij dit initiatief betrekken.”

Het volledige programma is op staging2.vvdraalte.nl en staging2.vvdolstwijhe.nl te vinden. Aanmelden kan via deze sites of via snelinternet@vvdraalte.net

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.