verrassend eerste optreden becks race team

De race op het circuit van Mettet was de eerste race van dit jaar voor het Wijhese racingteam. Jarno zou met het reserveblok rijden bij de IHRO en voor Boy heeft Becks nog snel een 750cc blok gebouwd, waarmee hij in België, maar ook in Duitsland kan rijden. Zaterdag tegen 11.00 uur reed Jarno de eerste training bij de IHRO. Hij kwam de eerste keer met ontzettend veel lawaai langs de start/finish, maar Jan Beck (van Becks motoren) zag al gauw dat er een pluim rook uit de uitlaat kwam. Niet veel later stond Jarno met een rokende BMW met pech aan de kant. Einde oefening dit weekend voor Jarno, die uiteraard zeer teleurgesteld was met zijne eerste optreden dit jaar.

Boy moest ook na twee rondes zijn BWM aan de kant zetten. Wat bleek, de BMW was te laag gegeard voor de baan. Halverwege het lange rechte stuk zat Boy al vol in vijf, doorrijden zou niet verantwoord zijn. Nadat de monteurs een hogere gearing in de BMW hadden gezet, kon Boy ’s middags beter sturen. Met zijn bekende snelle start kwam hij als zesde door en na nog wat inhaalacties eindigde hij op de vierde plaats in het grote startveld.

Voor de training van zondagochtend heeft Jonker Senior een nog hogere gearing uitgeleend voor de BMW van Boy. Die bleek laaiend enthousiast over het hogere vermogen van de BMW. Bij de kopstart kwam Boy als eerste door, op de hielen gezeten door Herman Verboven en Eric Gedinne. Volgens Boy was de BMW het snelste van de drie, maar moest hij zijn meerdere toch erkennen in de twee andere rijders. Boy haalde als derde de finishstreep, maar omdat Gedinne in de INHRO reed, werd Boy uiteindelijk tweede in de 750cc klasse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.