veel tegenwind bij ronde van raalte

De Ronde van Raalte was dit jaar, ondanks de harde wind, een doorslaand succes. Er was veel strijdlust te bekennen in alle wedstrijden en iedere deelnemer heeft zich van zijn beste kant laten zien. Categorie 3 renner Max Kroonen was de beste CRT Raalte renner, hij eindigde als 6e in het peloton.

Rond 13.00 uur startten de allerjongste deelnemers. Deze renners reden een wedstrijd over 5 kilometer op het Carmel Wielerpark. Al gauw werd de groep uit elkaar getrokken en bleven er acht eenlingen op een parcours van 500 meter over. In deze groep van acht renners was slechts één jongen. Categorie 2 kende meer jongens. Deze wedstrijd over vijftien ronden werd net als in categorie 1 vooral een individuele wedstrijd.

Categorie 3 reed een grotere ronde over het wielerpark en voor het Vital Centre langs, via de Broeklanderdijk terug naar het Carmel Wielerpark. In deze wedstrijd over een afstand van iets meer dan 7 kilometer was er helaas een valpartij te betreuren. In deze wedstrijd werd duidelijk dat de wind een rol ging spelen in het verloop van de wedstrijd. De ronde tijden werden naarmate de wind opstak langzamer en het peloton werd verder uit elkaar getrokken. Ook in categorie 4 bepaalde de wind het wedstrijd verloop. Er ontstonden al snel kleine groepjes achter het peloton. In een van de groepjes was lokale favoriet Sam ter Hedde te vinden van de CRT Raalte. Max Kroonen van de CRT Raalte eindigde als 6e in het peloton.

Categorie 5, 6 en 7 reden een ronde van ongeveer 3 kilometer over Ramele. Op dit parcours was de invloed van de wind groot. Categorie 5 heeft bijna de gehele wedstrijd als 1 peloton gereden. Op 2 ronden voor het einde van de wedstrijd konden helaas een aantal renners het tempo in het peloton niet meer bijhouden. Rik Trip en Chiel Schulten van de CRT Raalte werden in de massasprint 10e en respectievelijk 12e. In categorie 6 werd er zeer hard gekoerst en ontstonden er al gauw veel kleine groepjes achter het elf man sterke peloton. Lokale favoriet Joey Ophof werd in deze wedstrijd uiteindelijk 22e.

De wedstrijd in categorie 7 begon als een gesloten peloton van 24 renners. Na twee ronden begonnen er wat scheurtjes in het peloton te ontstaan. Na vier ronden reden er twee renners weg uit het peloton, deze renners bleven de rest van de wedstrijd aan kop. Favorieten Niels Albers en Koen Lohuis van de CRT Raalte konden het tempo van het peloton dat een ware achtervolging op de koplopers inzetten niet meer bijbenen. Zij bleven met z’n tweeën op zo’n anderhalve minuut van het peloton rijden en werden uiteindelijk 19e en 21e.

Alle uitslagen zijn na te lezen op staging2.crtraalte.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.