veel pech voor racingteam hageveld

“Racing is 90% trouble and 10 % fun, dat gold zeker voor ons dit weekend”, vertelt Jarco Grotenhuis, coureur van Veldkamp Racingteam Hageveld uit Luttenberg. Na het uitvallen in race 3 op Spa Franchorchamps door technische problemen, werd op vrijdag een extra testdag genomen om de problemen op te lossen. In de tweede kwalificatieronde hield de motor van Jarco zich goed, maar kregen de coureurs te maken met een groot oliespoor over het circuit. Jarco kreeg hierdoor weinig tijd om een goede setting te vinden voor de zondag en gaat dan als 19e de race in.

Doordat de motor soms inhoudt was het voor de monteurs erg moeilijk om het probleem vast te stellen. Ten Kate Motoren uit Nieuwleusen heeft het Luttenbergse racingteam hierbij geholpen door hen gebruik te laten maken van hun testbank. Zo dacht het racingteam het probleem gevonden te hebben in een kabelbreuk van een sensor en begonnen ze vol goede moed aan de kwalificaties. Maar na acht ronden hield de motor weer in. Jarco had zich inmiddels naar een 19e tijd getraind, maar hier werd geen genoegen mee genomen.

In de tweede kwalificatie kon Hageveld een aantal problemen uitsluiten door onderdelen in de benzinetoevoer uit te wisselen met Serco Racing uit Lemelerveld. De motor hield zich daardoor goed in de tweede kwalificatietraining. Maar vanwege een groot oliespoor over bijna de helft van het circuit werd de sessie verkort naar slechts tien minuten. Door het voorval was niemand in staat zijn tijd te verbeteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.