veel nieuws tijdens oranjefeesten eikelhof

Deze onderdelen vinden met name plaats op de zondag. Het betreft onder andere de boomestafette, de zeskamp en een demonstratie van hondenclub GHSV Sprengenberg. “Bij de boomestafette gaat het om de symbolische boom, die op dit moment door de gemeente Olst-Wijhe reist”, vertelt Arjan Klein Ovink, namens de Oranjevereniging Eikelhof. “Als het nieuwe gemeentehuis in Wijhe klaar is, zal die boom daar komen te staan. Elke kern in de gemeente mag die boom een tijdje planten. Wij hebben er voor gekozen om dat tijdens de Oranjefeesten te doen.” De zeskamp komt in de plaats van de jaarlijkse gazonmaaiersrace. “Die hebben we jarenlang gehad en het nieuwtje was er vanaf. Het werd tijd voor wat anders. Daarom keert de zeskamp na jaren terug op het programma. We hopen op veel deelname, als dat lukt, zullen we het zeker vaker organiseren. Op dit moment hebben er zich al negen teams opgegeven. En nog een leuk extraatje: de ontknoping van de Eredivisie is die zondag live te zien op twee grote schermen.”

Ook op muzikaal gebied bewandelen de Oranjefeesten Eikelhof een nieuwe weg. Na een aantal jaren op de vrijdagavond een pannavoetbaltoernooi gepresenteerd te hebben, staat de feesttent dit jaar weer in het teken van muziek. Terug naar de jaren ’70, ’80 en ’90 met Dance Classics voor jong en oud. De entree is gratis. Een vertrouwd programmaonderdeel op de zaterdag is de inmiddels jaarlijkse voorronde van de Trekkerslepcompetitie van Stöppelhaene. De zaterdagavond is er vanzelfsprekend weer veel muziek. Dit maal coverband X-static. Deze band staat al een aantal jaren garant voor de nieuwste tophits en tijdloze klassiekers. En zoals de band zelf zegt op haar website: ‘X-static will blow your mind!’ Naast deze band ook een optreden van het Wijhese duo Feestlift. Deze heren timmeren behoorlijk aan de weg met hun Hollandse toppers. Drive-in discotheek Jambalaya zorgt verder voor de gehele muzikale omlijsting tijdens het weekend van de Oranjefeesten. Het gehele programma staat op de website staging2.oranjefeesteneikelhof.nl. Hier kan iedereen zich ook opgeven voor de diverse programmaonderdelen. Kinderen mogen het hele weekend gratis gebruik maken van het springkussen en de draaimolen.

Nog één belangrijk detail. En niet het minste. De locatie is dit jaar gewijzigd. Het feestterrein is niet aan de Bevrijdingsweg te vinden, maar verhuist dit jaar naar de locatie aan de Eikelhofweg achter de Lepelaar. “De eigenaar van ons vaste terrein kon het land in verband met zijn boerenactiviteiten niet missen”, legt Arjan uit. “Het tweede weekend van mei is wat dat betreft nou eenmaal lastig. We hebben wel geprobeerd om andere data voor het feest te zoeken, maar dat is helaas niet gelukt. De agenda zit in deze tijd van het jaar nou eenmaal vol.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.