van den heuvel derde bij topcompetitie

Nick van den Heuvel, mountainbiker van ATB-Team Lemelerveld, is afgelopen weekend als derde geëindigd bij amateurs tijdens een wedstrijd, meetellend voor de Topcompetitie. Amateur Jeroen Wessel eindigde als vijftiende. Dienand Broekhuis finishte als negende bij Masters 40+. Bij de Elite Dames kon Lyan Rensen zich dertiende noemen. Jordy Luisman en Mark van der Heijden gingen als laatste van start bij Elite Heren waar Luisman finishte in de achterhoede en de 21e plek was voor Van der Heijden.

Het programma van de mountainbikewedstrjid was verdeeld over twee dagen. De amateurs reden op zaterdag hun wedstrijd en de overige categorieën op zondag. Het parcours werd gekenmerkt door veel mul zand, enkele venijnige klimmetjes en mooie single-tracks.

Voor Van den Heuvel en Wessel, beiden Amateurs, klonk zaterdag aan het eind van de middag het startschot. Van den Heuvel kwam op de startstrook met veel mul zand klem te zitten tussen andere renners en viel terug tot ver buiten de top tien. De eerste volle ronde kon hij moeilijk naar voren komen maar daarna liep het steeds beter. Het ging zo goed dat het podium weer in zicht kwam. Hij finishte uiteindelijk verdienstelijk als derde.

Wessel kon na het startschot wel goed opschuiven naar voren maar kende in de tweede ronde een flinke dip. Hij viel ver terug tot buiten de top dertig maar vocht zich ook weer terug. Hij profiteerde van veel stilvallende voorgangers en kon zo nog goed opschuiven. Wessel finishte als vijftiende.

Op zondagochtend mocht Broekhuis het spits afbijten bij Masters 40+. Broekhuis kende een goede start. Hij reed vervolgens een constante wedstrijd zoals hij dit vaker doet. Hij kwam uiteindelijk op een mooie negentiende plaats over de finish.

Na de wedstrijd van de Masters gingen ook de Elite Dames van start voor hun wedstrijd over negentig minuten. Rensen vertrok goed. Ze kwam na één ronde als vijftiende door. Gedurende de wedstrijd wist ze nog enkele stilvallende renners terug te halen. Rensen finishte na een keurige wedstrijd tevreden als dertiende.

Laatste wedstrijd van de dag voor ATB-Team Lemelerveld was die voor Elite Heren. Hier gingen Luisman en Van der Heijden van start. Luisman kende een goede start en kwam in een groep te rijden net binnen de top twintig. Door een lekke voorband in de tweede ronde viel hij ver terug. Hij reed de wedstrijd nog wel uit maar finishte in de achterhoede.

Van der Heijden kende een matige start. Hij kon tijdens de wedstrijd langzaam plek voor plek opschuiven naar voren en passeerde uiteindelijk als 21 de eindstreep.

Kijk voor meer info op staging2.atbteamlemelerveld.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.