twintig kavels op de terpen in optie

Deze zijn inmiddels of worden nog benaderd om één van de overgebleven dertien kavels te kopen.

Luuk Schols, projectleider van het plan Franciscushof toont zich tevreden. “Het was natuurlijk mooier geweest als meteen alle kavels in optie waren genomen, maar een score van twintig is netjes. Dat aantal voldoet ook helemaal aan mijn verwachtingen.”

Het gaat om vrije kavels. De eigenaren mogen het ontwerp van hun woning dus geheel naar eigen wens invullen, daarbij uiteraard wel rekening houdend met het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan. De mensen die een kavel in optie hebben genomen, krijgen twee maanden bedenktijd. Eind juli volgen persoonlijke gesprekken waarbij de koopovereenkomst al dan niet ondertekend wordt.

Tijdens de avond in het Hoftheater waren circa negentig belangstellenden aanwezig. Twee vertegenwoordigers van notariskantoor Procee Oors zaten op het podium om de inschrijvingen officieel bij te houden. Eén voor één kwamen de beschikbare kavels voorbij op een scherm. De aanwezigen kregen daarbij (op volgorde van inschrijving) allemaal de kans om een kavel in optie te nemen.

Als in juli de eerste kavels officieel worden verkocht, kan in theorie de schop meteen in de grond. Als de belangstellenden tenminste een bouwvergunning hebben gekregen voor hun ontwerp. De gemeente is inmiddels gestart met het bouwrijp maken van plan De Terpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.