tweede editie sallands piraten festijn

‘Een bont gezelschap van fanatieke piratenmuziekliefhebbers’ presenteert in het weekend van vrijdag 13 tot en met zondag 15 mei de tweede editie van het Sallands Piraten Festijn in Wijhe. Dat gebeurt in een grote feesttent aan de Wechterholt 17 in Wijhe (tussen de Elshof, Lierderholthuis en Heino). Die zal de locatie vormen voor een heel weekend piratenmuziek, optredens en het daarbij horende sfeertje. Op het programma staan optredens van Bökkers dut Normaal en De Piratentoppers. De DJ’s ‘Ie road ut nooit’ zorgen het hele weekend voor de verdere muzikale omlijsting.

De bedoeling is simpel, een pretentieloos feestje voor de echte piratenliefhebbers. Tentje, terrasje, podium en een goed gevulde koelkast. De eerste editie van het piratenfestival bracht verdeeld over de drie dagen meer dan duizend mensen op de been. De formule is dit jaar wel iets aangepast, of beter gezegd, breder getrokken. Dat geldt met name voor de zaterdagavond. Dan geen typische piratenmuziek, maar een optreden van de Heinose band ‘Bökkers dut Normaal’. “Met deze band hopen we een nieuw publiek aan te spreken”, vertelt Renske Schuttert namens de organisatie. “Het is dan wellicht net geen echte piratenmuziek, maar het heeft wel hetzelfde sfeertje. En wij vinden dat het nog net kan. Op de piratenzenders komt Normaal immers ook regelmatig voorbij. En laten we eerlijk zijn, Normaal is in onze regio hartstikke populair.”

Het feest begint vrijdagmiddag rond 16.00 uur. Iedereen die na gedane arbeid een biertje wil pakken of alvast de sfeer wil proeven, is welkom. De muziek is die dag (en avond) in handen van ‘Ie road ut nooit’. Zaterdag 14 mei gaat de tent vanaf 20.00 uur open voor het optreden van ‘Bökkers dut Normaal’. Bökkers dut Normaal bestaat uit de Heinose broers Hendrik Jan (zang/gitaar) en Bastiaan (bas) Bökkers en hun vriend Erik Niemeijer (gitaar/zang). Achter de drumkit zit Arjan Mulder uit Wijhe. De band speelt voornamelijk materiaal uit de beginjaren van de legendarische boerenrockformatie Normaal, maar inmiddels komt er bij de optredens ook wel eens wat minder oud materiaal langs. Binnenkort komt de band met een cd vol eigen werk, rauwe, rechttoe rechtaan rock’n roll, geworteld in de blues en uiteraard gezongen in het dialect.

Nieuw op het programma is de solextoertocht op zondagochtend. Iedereen met een solex kan meedoen. De coördinatie van de tocht is in handen van de Wijhese solexclub ’t Ventieldopje. Deelname is gratis. Verzamelen vanaf 11.00 uur. De stoet solexrijders vertrekt om 11.30 uur. Opgave vooraf is mogelijk middels een mailtje naar sallandspiratenfestijn@hotmail.nl. ’s Middags zal een deel van de tent worden afgeschermd (en verduisterd) voor de vertoning van de finale van de eredivisie tussen Ajax en FC Twente. Na afloop volgt er een optreden van De Piratentoppers. Dit trio bestaat uit Martin Dams, Harm Wolters en Patrick!. Deze heren zingen voornamelijk oude piratenklassiekers. Van ‘Meisjes met rode haren’ tot ‘Alle duiven op de dam’, van ‘de Petroliekar’ tot recenter materiaal als ‘De Woonboot’. Het feest gaat door tot een uurtje of tien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.