tevredenheid na eerste half jaar gamma

“Je zou denken dat de meeste mensen inmiddels wel bekend zijn met de Gamma in Raalte, maar toch krijgen we hier nog elke week nieuwe gezichten binnen die nog nooit een Gamma van binnen hebben gezien en nog maar net weten dat er een Gamma in Raalte is.” Aan het woord is Patrick Hartink, vestigingsmanager van de Gamma Raalte. Na een half jaar Gamma in Raalte is er dus nog veel werk aan de winkel, weet hij, maar toch toont hij zich tevreden over de eerste zes maanden. “De eerste slag hebben we gemaakt, onze naamsbekendheid groeit gestaag, maar nu willen we ons nog beter profileren in Raalte.”

Dat zal onder andere gebeuren met een speciaal verbouwingspas. Elke klant die bezig is met een verbouwing of verhuizing (koop én huur) krijgt deze pas aangeboden. Daarmee krijgt hij of zij drie maanden lang 10 procent korting op het gehele aanbod. Deze korting geldt ook voor de (actie-)artikelen die al zijn afgeprijsd. “Daarnaast willen we vaker actiedagen organiseren, waarbij er dan ook verschillende demonstraties te zien zullen zijn”, vertellen de assistent-managers Hennie Kodden en Michel Booijink. “Plannen hebben we genoeg, het komt er op neer dat we voor nog meer reuring willen zorgen, ons blijven presenteren met vriendelijk en behulpzaam personeel en ons nog beter willen profileren als een Gamma voor het hele gezin.”

De Gamma Raalte is gevestigd aan de Tjalkstraat 1, in de hoek met de Almelosestraat. De bouwmarkt is in de plaats gekomen van de Karwei aan de Acacialaan. De Gamma en de Karwei maken deel uit van hetzelfde moederconcern. Het assortiment van de beide bouwmarkten verschilt nogal. De Karwei richt zich meer op de decoratie, terwijl de Gamma voornamelijk bouwmaterialen in het assortiment heeft opgenomen. “We waren toe aan een nieuwe bouwmarkt”, vertelt Patrick. “Eerst was het de bedoeling om er een nieuwe Karwei van te maken, maar na grondige bestudering van de lokale markt, hebben we toch gekozen voor een Gamma. En met de Gamma Next-formule die we in Raalte hanteren, hebben we een gulden middenweg gevonden tussen de beide formules, waarbij de prijzen nog aantrekkelijker zijn voor de klant. De Gamma Next richt zich op zowel de bouwmaterialen als decoratieve artikelen. Bovendien kenmerken de Gamma Next winkels zich door een mooie, frisse en ruime inrichting. Ze zijn absoluut niet meer te vergelijken met de grijze bouwmarkten van weleer.”

De Gamma in Raalte is dan ook goed in de smaak gevallen bij het winkelend publiek, zo signaleren Patrick, Michel en Hennie. “We hebben geen negatieve reactie gehoord. Nog steeds zien we hier mensen met open mond binnen wandelen. Ze kijken hun ogen uit!” Niet alleen qua inrichting, maar ook wat betreft locatie is de Gamma een grote stap vooruit ten opzichte van de Karwei. “We liggen aan een centrale toegangsweg tot het centrum in Raalte. Bovendien hebben we hier veel meer ruimte. Onlangs hielden we hier voor het eerst het perkplantjes festival, dat organiseerden we eerder bij de Karwei ook al. Maar daar kwamen we altijd parkeerruimte tekort. We moesten verkeersregelaars inschakelen om de boel in goede banen te leiden. Maar op onze nieuwe locatie hebben we zoveel ruimte dat een grote toeloop van publiek geen enkel probleem vormt. Alles ging vanzelf!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.