stroetinga wint tweede etappe olympias tour

Wim Stroetinga heeft de tweede etappe van de Olympia’s Tour op zijn naam geschreven. De Drachter renner van het Ubbink-Koga Cyling Team kwam rond kwart voor vier als eerste over de streep in Olst, na een etappe van dik 200 kilometer. De etappe die van start ging in Noordwijk werd grotendeels bepaald door de wind.

Het peloton werd namelijk halverwege de etappe een stuk Polder ingestuurd, waar de wind vrij spel had. Marco Brus en Johnny van Diermen, die met zijn tweeën aan kop gingen, zagen hun voorsprong op het peloton snel slinken. In amper zes minuten tijd liep het peloton ongeveer een halve minuut op het duo in, waarna ze opgeslokt werden door de grote groep renners. Toen het peloton echt de open vlakte inging won de wind het van de renners. Het peloton brak in vier groepen, maar de hergroepering liet niet lang op zich wachten. De renners van de Zweedse formatie Cykelcity namen het voortouw en trokken het peloton door de polder.

Vlak voor de oversteek van het Veluwemeer ontsnapte een groep renners. Deze kopgroep liep uit tot een voorsprong van 45 seconden, maar werd uiteindelijk 10 kilometer voor de finish, ter hoogte van Wijhe weer ingerekend door het peloton. Met hoge snelheid denderde het peloton op Olst af, waar een massasprint de winnaar van de koers moest bepalen. Stroetinga won deze met een paar lengtes voorsprong.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.