slow food nederland houdt culinaire oerol

Een mix van culinair genieten, buitenplezier op een landgoed, cultuur en aandacht voor en

debat over de kwaliteit van ons voedsel en behoud van biodiversiteit. De ingrediënten voor de manifestatie van Slow Food Nederland op landgoed de Haere in Olst van aanstaand weekend zijn bekend. Een pleidooi voor lekker, puur en eerlijk eten. In de wandelgangen wordt de Terra Madre nu al de ‘Culinaire Oerol’ genoemd.

Op de manifestatie presenteert Slow Food Nederland producten en laat zien wat de bron van smaak is. Meer dan 80 producenten uit heel Nederland presenteren in een 200 meter lange marktstraat hun kwaliteitsproducten. Van geitenkaas tot (vlees van) brandrode koeien, van asperge-ijs tot eetbare bloemen en diverse wijnen van Nederlandse bodem. Ook worden diverse producten uit Slow Food’s Ark van de Smaak gepresenteerd, zoals Boeren-Goudse Oplegkaas, Texelse Schapenkaas, Kempisch lam, Drents heideschaap

en Naegelholt. Ook staat er een 120 meter lange tafel om aan te eten, tegelijkertijd dient die als een podium voor debat en performance.

De Terra Madre is te bezoeken op zaterdag 14 en zondag 15 mei van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entree bedraagt 15 euro voor volwassen en 5 euro voor kinderen. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de webwinkel op staging2.terra-madre.nl Vanaf station Deventer gaat elk heel en half uur een gratis pendelbus naar de Haere.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.