silk cut in het nijenhuis

Vanaf zondag 19 juni is in Kasteel het Nijenhuis bij Heino de tentoonstelling Silk cut van Rob Scholte te zien. Deze zomer presenteert Scholte in het voormalige woonhuis van Dirk Hannema een forse keuze uit zijn recente werken. “Tussen de ouwe meuk”, zoals hij het zelf omschrijft.

Niet alleen beelden, ontvreemd van alle mogelijke bronnen, vormen het materiaal voor Scholte’s producties. Scholte is bij uitstek een monteur. Met de tentoonstelling Silk cut, naar het gelijknamige 6-luik, deelt Scholte dit inzicht, dat hij verwierf in een 30-jarige omgang met de internationale wereld van de kunst.

Als jongste deelnemer aan documenta, Chambres d’Amis en Biennale is Scholte verantwoordelijk voor de face-lift, die de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch in Nagasaki onderging. Scholte’s straatnaamborden, schilderijen, tapijten, keramiek, borduur- en beeldhouwwerk zijn tot en met 4 september aanstaande te bezichtigen tussen de kunstwerken en huisraad van Hannema, oprichter van Museum de Fundatie.

Het Nijenhuis is van dinsdag tot met zondag geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.