sallanders op de fiets naar oberstdorf

Gerrit Hoekerd uit Laag Zuthem was één van hen. “We hadden van tevoren een keertje samen getraind op de Holterberg. Van de zes hebben er vier daarna voor gekozen om toch maar een betere fiets aan te schaffen. Die hadden het toch wat onderschat. Waarschijnlijk heb ik vooraf het meeste getraind en ik denk dat ik het daardoor ook het gemakkelijkst heb gehad. Ik had immers al wat extra zitvlees, haha! Maar bij de rest ging het ook redelijk vanzelf.”

De groep bestond uit Gerrit en Willy Laarman uit Laag Zuthem, Klaasje Smit en André van Ooijen uit Heino, Jetty Meijer uit Mildam en Beint de Groot uit Wolvega. “We maken al jaren in de vakantie een huttentocht door de bergen in Oostenrijk en hadden behoefte aan een extra uitdaging ”, legt Gerrit uit. De groep vertrok op donderdag 28 april en was vrijdagmiddag 6 mei over. De deelnemers overnachtten in een meegenomen caravan, een auto of in een tent. “Het is ons best meegevallen. De meeste vertraging kwam door lekke banden, in totaal hebben we er een stuk of zeven gehad. Overdag hadden we prachtig weer. Dan was het fietsen in een T-shirtje. Alleen ’s nachts koelde het wel af, soms tot onder het vriespunt. De mensen die in de tent sliepen, hebben het soms flink koud gehad.”

Gerrit viel met name de vriendelijkheid van de Duitsers op. “Ze hebben heel veel respect voor fietsers. Op smalle wegen blijven ze heel lang achter je. En als je dat in de gaten hebt, dan ga je wel even de berm in. Een man bleef ook heel lang achter ons rijden, haalde ons in en hield ons vervolgens aan. Hij tipte ons dat we de verkeerde route namen. Hij wist een veel mooiere. Uiteindelijk heeft hij ons nog naar het andere pad geleid.”

Ook het bereiken van de 1420 meter hoogte gelegen Rietbergpas op circa twintig kilometer van Oberstdord maakte indruk. “Met name ook omdat mijn vrouw en zuster ons verwelkomden. Ze hadden onze namen en wat andere teksten op het asfalt geschreven. En de natuur was er ook prachtig.”

“Oh, dit is voor herhaling vatbaar, wat mij betreft tenminste wel”, vertelt Gerrit. “Ik heb nu plannen voor een wat langere tocht. Ik zit er aan te denken om een keer naar Rome te fietsen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.