salland dhuzes levert 5505 euro op

De derde editie van Salland d’HuZes, die zondag werd gehouden, heeft 5505 euro opgeleverd. De fietstocht over de Lemelerberg had flink te lijden onder het slechte weer, niet alleen deelnemers, maar ook organisatie. Potentiële deelnemers bleven misschien wel weg door het slechte weer zondagmorgenvroeg, maar de echte diehard fietsers trotseerden de druppels en gingen aan de slag voor het goede doel.

Deelnemers wisten voor aanvang al dat het een zware editie ging worden. Er stond een straf windje, waardoor de route, die veelal over open vlakten voer aan de woei onderhevig zou zijn. Wie in zijn eentje aan de slag ging, moest alleen in strijd tegen de elementen. Wie in een clubje reed, deed er verstandig aan niet teveel kopwerk te verrichten.

Bij de voet van de Lemelerberg aangekomen, zorgden de bomen voor de nodige beschutting tegen de wind. Maar wie daar dacht op zijn gemakkie naar boven te peddelen, kwam bedrogen uit. Want die eerste en tweede keer die lukten met gemak, maar vanaf de derde beklimming begonnen de zure beentjes te kermen. Want ook al is de puist in Lemele amper 80 meter hoog, de beklimming duurt toch altijd weer langer dan je dacht. Als de boog van de Stentor dan eindelijk in zicht was, klonk ook menig zuchtje van verlichting. De klim zit er weer op, even ontspannen in de afdaling.

De opbrengst van deze natte 2011-editie van Salland d’HuZes was 5505 euro, weliswaar 615 euro minder dan vorig jaar, maar nog steeds tevredenstellend.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.