rohda raalte b2 wint de denneappel

Rohda Raalte B2 is er zaterdag in geslaagd de beker te winnen in afdeling Oost van de KNVB. Op het veld van S.E.H. in Heerde won de ploeg na penalty’s van ZAC B2 uit Zwolle. De boys van Rohda begonnen ietwat nerveus aan de wedstrijd, maar geleidelijk kregen ze meer vat op de tegenstander. Dat leverde in de eerste helft een aantal kleine kansjes op, maar geen doelpunt.

In de tweede helft kregen de mannen uit Raalte grotere kansen. Zo had Sander Luchtenberg de 1-0 twee keer op zijn pantoffel, maar de bal vloog er beide keren niet in. Ook Hielke Put had geen geluk. Hij moest na een overtreding het veld met een blessure aan zijn voet verlaten. De wedstrijd eindigde zoals deze begon, namelijk met de brilstand op het bord. Penalty’s moesten uiteindelijk de doorslag geven.

In de zinderende loterij was keeper Bram Middendorp de grote held door twee strafschoppen te keren. Het resultaat was dan ook dat de voetballers uit Raalte de imposante beker aan het massaal meegereisde publiek konden tonen. Volgens de leiding van het team bleef het, zoals voetbalcommentator Evert ten Napel altijd zo mooi kan zeggen, ‘nog lang onrustig in Raalte’.