reinout douma combineert zijn jongensdromen

Douma: “Dit is niet zómaar een bezetting. Het is geweldig dat deze topvocalisten zich committeren aan deze productie. Dat zegt iets over het niveau van de composities. Die professionaliteit viel mij trouwens ook direct op: Ik was op slag verliefd op het stuk omdat het alles in zich heeft waar mijn musici voor warmlopen’.”

Als ‘ventje’ in de bekende ‘droomleeftijd” was naast James Bond Cor Bakker, van het Metropole orkest, Reinout’s tweede held. Hij speelde toen al aardig piano, maar was van mening dat er geen droog brood in de muziek te verdienen is. Voor James Bond ontbrak bij hem de nodige stoerheid, dus een rechtenstudie was het gevolg. Maar de muziek liet hem niet los. Douma: “In mijn studietijd speelde ik jazz in kroegen en begeleidde ik het studentencabaret. Uiteindelijk heb ik toch mijn hart gevolgd en ben jazz gaan studeren aan het conservatorium.”

Douma zit nu ruim tien jaar in het vak en werkt met Jochem Myer, Vrouw Holland, Bert Visscher, Izaline Calister, Ali B en Nynke Laverman. Maar sinds twee jaar is het Noordpool Orkest iets dat zijn dagelijkse aandacht vraagt. Het orkest huisvest alleen professionals, studiomuzikanten en zelfs ook leden van het Metropole Orkest. “Het swingt geweldig wat we spelen. We gaan de komende jaren pop, jazz, trance, rock, filmmuziek, flamenco en ook nog onbekende genres spelen uit de lichte muziek.”

Het concert “Dromen, Denken, Durven, Doen!” is het volgende grote project dat het Noordpool Orkest gaat uitvoeren. Reinout Douma heeft dagelijks contact met Hans Groen om de arrangementen te optimaliseren. “Wat Hans Groen doet, is de titel van zijn productie waarmaken. Ik heb heel erg veel respect voor hem want hij weigert om concessies te doen. Topvocalisten, een groot orkest, een waanzinnige locatie en last but not least; prachtige composities … uniek gewoon! En op zíjn droom lift ik in juni een beetje mee; spelen met Cor Bakker is namelijk altijd een wens van me gebleven. Net als James Bond zijn trouwens. Maar dat laatste heb ik gereduceerd tot het dragen van een ‘stoer’ kostuum tijdens het dirigeren, haha. Daar laat ik het maar even bij.”

Dromen, Denken, Durven, Doen! Is een theaterproductie die gaat over ‘ondernemen’. Een eigenzinnige zoon (Jamai) neemt het bedrijf van zijn vader (E.D. Smid) over. Zijn ambities zitten niet alleen hemzelf maar ook zijn vrouw, zijn vader en de zaak in de weg. Hij ‘pusht the limit’ en dreigt meer te verliezen dan alleen de onderneming. Kijk op staging2.ondernemersconcert.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.