Home / archiefcentraal / raalter meisjes winnen synchro cup 2011

raalter meisjes winnen synchro cup 2011

Anne Tutert, Maret Hoogeboom en Melissa du Buf van het Oostdobber synchroonzwem-team uit Raalte hebben afgelopen weekend de Syncho Cup 2011 gewonnen tijdens interland wedstrijd synchoonzwemmen in Luxemburg. Het sterrenteam maakt deel uit van het KNZB districts team Overijssel/Gelderland.

Binnen hun eigen leeftijdscategorie hebben Maret Hogeboom en Melissa du Buf zilver gewonnen met hun bijdrage in de uitvoering van het groepsnummer. Dit is een zwemroutine, gezwommen door acht dames, welke op de maat van de muziek, synchroon, hun techniek en choreografie tot een spetterende show moeten maken. Zij eindigden hiermee net na Zwitserland, dus goed voor een tweede plaats.

Het zwemevenement is een jaarlijks terugkerende wedstrijd in de stad Luxemburg waar vele landen uit Europa onderling strijden wie de beste zwemroutine kan geven met daarin opgenomen een diversiteit aan technische synchroonzwemfiguren.

Ook dit jaar werd er weer op hoog niveau gezwommen op de meest uiteenlopende muziekstukken. Muziek is door een team zelf uit te kiezen en varieert hierdoor van populaire pop tot klassieke werken. Een routine mag slechts enkele minuten duren dus resulteert dit automatisch in een spectaculair schouwspel voor de vele toeschouwers.

Wil je de dames in actie zien, kan dit tijdens de afsluiting van het zwemseizoen waar alle dames van de afdeling synchroonzwemmen binnen de Oostdobbers op zaterdag 16 juli in Zwembad Tijenraan hun kunnen tentoonstellen voor publiek. Uiteraard gebeurd ook dit door middel van een show met licht en geluid. Informatie over deze sport of de show is te vinden op www.synchroonzwemmenraalte.nl of loop eens binnen tijdens een van de trainingen op woensdagavond van 18.30 tot 19.30 uur.

Lees ook

Live Music Heino start nieuw seizoen met hommage aan Harry Muskee

HEINO – Live Music Heino start deze maand met het nieuwe seizoen liveoptredens. De band …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.