raalte stevent af op verlies in 2011

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) kost naar verwachting een half miljoen meer dan gepland. Ook de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW) dreigt een stukje duurder te worden, bijna 2,5 ton. Beide voorzieningen zijn vanuit de landelijke overheid gekort, waardoor de gemeente voor de rekening op moet draaien.

Tot vorig jaar kreeg de gemeente per werknemer die gebruik maakte van de WSW zo’n 27.000 euro vanuit het rijk. Dat is nu naar 25.000 euro bijgesteld, maar gaat vermoedelijk nog eens 2.000 euro naar beneden.

Ook peuterspeelzalen vreten iets meer geld dan voorzien: Bijna een ton. De aanleg van kunstgrasvelden bleek ook duurder, zo’n 80.000 euro. Het wachtgeld voor de afgetreden wethouder Hoge, 124.000 euro, was uiteraard ook niet voorzien. Het openbaar groen nam ook nog eens 88.000 euro extra in beslag. Het (alsnog) opstellen van een bestemmingsplan buitengebied kost ook nog een ton.

Wel was er ook nog een meevaller. Vanuit Essent kwam er nog wat dividend: 155.000 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.