Home / archiefcentraal / raalte anderhalf miljoen in de min

raalte anderhalf miljoen in de min

De meevaller van grofweg 900.000 euro komt vooral door bezuinigingen in de ambtelijke organisatie. Er werd een vacaturestop ingesteld waardoor personeelskosten gedrukt werden, er werden minder externe partijen ingehuurd en ook op de automatisering werd bezuinigd.

De grondexploitatie was een grote kostenpost voor de gemeente. Kavels worden minder snel verkocht, waardoor bouwplannen minder snel afgerond worden. “De invloed van de economische recessie ga je nu op gemeenteniveau ook goed zien,” aldus wethouder Roger de Groot. Ook de vorstschade van de vorige winter was 1,3 miljoen euro meer dan voorzien.

Het is voor de gemeente Raalte voor het eerst in lange tijd dat de gemeente een jaar afsluit met een negatief resultaat.

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.