presentatie programma gouden ponyweek

Zo presenteert de stichting op zaterdag 24 september een speciale jubileumreceptie, vormt de kerk gedurende de Ponyweek de locatie voor een kunstexpositie en een tentoonstelling over de geschiedenis van de Ponymarkt en wordt de kerktoren in de spotlights gezet. Daarnaast wacht het dorp nog een speciale verrassing. De vijftigste editie van de Ponymarkt staat in het teken van het thema ‘goud’.

Afgelopen woensdagavond presenteerde Stichting Helami het programma van de jubileumeditie van de Ponyweek. Dat gebeurde tijdens de jaarvergadering bij Reimink. Afgezien van de jubileumactiviteiten bevat het programma verder weinig nieuws. Alle vertrouwde programmaonderdelen komen terug. Overigens is Helami al gestart met een klein deel van de jubileumactiviteiten. Ten eerste heeft Heeten al uitgebreid kennis kunnen maken met de Ponymeesters, drie dorpsomroepers waarvan er telkens eentje aanwezig is bij elk feest in het dorp waarbij het getal 50 een rol speelt. Heel wat Sarah’s en Abrahams hebben al zo’n Ponymeester over de vloer gehad.

Verder heeft Helami middenin het dorp op ‘het weilandje van de Chinees’ een speciale helling gemaakt waarop nu een groot aantal bloemen de woorden ’50 jaar Ponyweek’ vormt. “Het is een echte blikvanger”, lacht Frank Koerkamp, namens Helami verantwoordelijk voor de PR van het feest. “Onlangs is er nog een automobilist tegen een lantaarnpaal gereden omdat ie zo fanatiek probeerde om te lezen wat er stond dat ie helemaal vergat om uit te kijken. Echt waar!”

Tijdens de jaarvergadering werd ook bekend gemaakt dat de vorige editie van de Ponyweek een klein negatief saldo heeft opgeleverd. Dat heeft volgens Koerkamp overigens niet geleid tot bezuinigingen op het jubileumprogramma. “Kijk, dergelijke resultaten moet je natuurlijk niet jaar na jaar hebben, maar we zijn een gezonde stichting. We weten dat enkele onderdelen geld kosten, en anderen juist opbrengsten genereren, maar daar houd je rekening mee. Wel houden we aan de kostenkant, de vinger aan de pols.”

Het programma van de Ponyweek 2011 begint op zaterdag 24 september met de Sallandse Pony Skeelertocht, een officiële receptie en de vrijwilligersavond (deze laatste activiteit is overigens niet openbaar). Zondag 25 september ziet het programma er als volgt uit: viswedstrijden, menwedstrijden, de pony-Motortoertocht, de gebedsdienst in de tent en Villages Moves van De Treffers. Maandag 26 september staat de rolstoelwandeltocht op het programma; dinsdag 27 september de 50-plusmiddag; woensdag 28 september de vijftigste Pony- en Paardenjaarmarkt, de creatieve expo in de tent en het middagprogramma met Feestlift en DJ Bas en ’s avonds de Jubileumeditie van de Ponyshow (met Willie Oosterhuis). Donderdagavond 29 september staat in het teken van Crea Plaza en Heeten Café (twee activiteiten die vorig jaar met veel succes geïntroduceerd werden). Vrijdag 30 september staat de vlooienmarkt op het programma en ’s avonds het Heeten Festival in de tent. Zaterdagavond 1 oktober volgt een nieuwe editie van Pleinpop. Zondag 2 oktober staat in het teken van de ‘oude werkpaardjes’ en trekkertoertocht en –bezichtiging, het Heetens Festival Junior, de Helami Fietstocht en de familiemiddag. Rond 19.00 uur volgt een speciale afsluiting van de Ponyweek. De verdere invulling daarvan blijft een verrassing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.