presentatie interactief kunstwerk horizon

Het interactieve kunstwerk in het nieuwe gebouw van SBO de Horizon in Raalte is woensdagochtend officieel onthuld. Het werk is van de hand van kunstenaar Geert Mul. Het interactieve kunstwerk bestaat uit vijf beeldschermen waarop tekeningen van leerlingen worden getoond. Via sensoren reageren de schermen op voorbijgangers.

Het kunstwerk was tijdens de opening van de nieuwe school al in werking te zien, maar is woensdagochtend formeel opgeleverd . Dat gebeurde in het bijzijn van Geert Mul, schooldirecteur Henk Schopman en de commissie beeldende kunst.

Door langs de schermen te lopen, ontstaat beweging in de afgebeelde tekeningen en gaat de ene tekening op een grafische wijze over in de andere tekening. Op die manier ontstaat interactie tussen de leerlingen en het kunstwerk. Er kunnen voortdurend nieuwe tekeningen ingebracht worden. Zo kunnen er ook thema’s worden gekozen voor de tekeningen, zoals seizoenen of onderwerpen van projectweken.

Onlangs won Geert Mul nog de kunst en techniek prijs. Geert Mul is tevens docent aan de bekende Rietveldacademie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.