praktijkleren met bedrijfsleven combineren

Diverse ondernemers waren afgelopen maandag te gast op het Carmel College Salland, afdeling VMBO, om samen met het onderwijs in gesprek te gaan over de invulling van Ondernemend Technisch Onderwijs (OTO). Aanleiding voor deze bijeenkomst zijn de plannen van het Carmel Colleges Salland om het praktijkleren samen met het bedrijfsleven te combineren en het voor de leerlingen levensecht te maken. De slotconclusie was voor iedereen helder: gezamenlijk de schouders eronder in het belang van het technisch onderwijs in Salland.

Ruim anderhalf jaar geleden werd binnen het Platform Techniek Salland zorg geuit over de terugloop van het aantal leerlingen in de techniek en de onderwijskundige ontwikkelingen van het Carmel College Salland.

Onderwijs en enkele bedrijven hebben de handschoen opgepakt. Bepacom heeft mede namens een viertal bedrijven, Agrobouw, Joop Elders, Morrenhof en Veldkamp een projectaanvraag ingediend om samen met het VMBO en het MBO (Deltion) een poging te wagen het onderwijs in te richten dat de technische talenten aan hun trekken komen. Dat in principe elke leerling met techniek in aanraking komt en dat degenen die voor techniek kiezen behalve een schoolprogramma ook buiten de school te kunnen leren.

Een zestigtal bedrijven, het bestuur van de Kring Raalter Werkgevers, enkele Brancheorganisaties, en andere belangstellenden hebben na een korte inleiding van de voorzitter KRW, Willy Haarman, informatie gekregen over de onderwijskundige ontwikkelen binnen het Carmel. Het echte werk, het leren in de praktijk is voor leerlingen een sterk motiverende factor. School en bedrijven gaan volgend schooljaar proef draaien om dit voor leerlingen mogelijk te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.