Home / archiefcentraal / pompcafe ter ziele door contract horeca heino

pompcafe ter ziele door contract horeca heino

Vanaf dit jaar ligt het alleenrecht op de drankverkoop bij leden van deze stichting. Wie toch drank wil verkopen maar geen lid is, moet hiervoor toestemming vragen aan de betreffende stichting. Toestemming vragen mocht tot april. Vervolgens bepaalt Horeca Heino wie er wel en geen drank mag verkopen. De enige uitzonderingen hierop zijn de drankverkoop in Hof van Rakhorst, op Petit Mon Martre en het koffieschenken door buurtvereniging d’Olde Dorpsstroate.

Kim van de Worp, die vorig jaar het Pompcafé in het voormalig Chinees restaurant had, zou bijvoorbeeld geen toestemming kunnen krijgen van Stichting Horeca Heino. Hij is namelijk geen lid van die stichting en moet dus eerst toestemming gaan vragen aan de lokale horeca. Van de Worp wilde maandag nog niet op het verhaal ingaan, maar hij erkende wel dat hij geen lid is.

Naast het exclusieve recht om dranken te verkopen, mag Stichting Horeca Heino ook bepalen waar de terrassen en tappunten komen, mits dit volgens aanwijzingen van het college van B&W Raalte verloopt.

Lees ook

Sportief en Gezond peiling in Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte, GGD IJsselland en het Sportbedrijf Raalte vragen alle inwoners van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.