politiehonden vertonen kunsten in lveld

Blaffende honden bijten niet. Behalve blaffende politiehonden die getraind zijn wel te bijten. Op het terrein van Politiehondenvereniging H.D.V. ‘de Revierder’ aan de Schaapskooiweg in Lemelerveld werd zaterdag een politiehondenwedstrijd gehouden. Zeven combinaties streden om het Overijssels Kampioenschap. De wedstrijd was tevens de nomatiewedstrijd voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap in september.

’s Ochtends lieten de deelnemende geleiders met hun politiehonden zien hoe goed de getrainde honden een verstopte persoon op konden sporen. Ook moesten de honden verstopte voorwerpen ter grootte van een patroonhuls kunnen vinden. Daarnaast waren er allerlei hindernissen die genomen moesten worden en een arrestant die getransporteerd werd.

Na de pauze lieten de politiehonden in verschillende situaties zien hoe zij een verdacht konden stoppen. De pakwerkers probeerden de aanval van de honden af te wenden met een stok, een voorwapen en door voorwerpen te gooien. Waarschijnlijk geen verrassing, maar de hond won in alle gevallen.

De leden van de Koninklijke Nederlandse Politiehondenvereniging (KNPV) richten honden af voor diverse doeleinden zoals onder andere politiehond en speurhond. Nadat de honden hun certificaat gehaald hebben vinden vele honden een nieuwe baas bij onder andere de politie, douane, defensie en bewakingsbedrijven in binnen- en buitenland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.