paasvuren olst wijhe mogen toch branden

In de gemeente Olst-Wijhe mogen vanaf donderdag Paasbulten in de fik. In verband met de droogte gold vanaf 1 mei een stookverbod, maar dat wordt tijdelijk opgeheven. Vanaf de zonsondergang van 14 mei is het algehele stookverbod weer van kracht.

Sinds 21 april gold Code Oranje in de regio IJsselland. Daarmee was er ruim drie weken sprake van groot gevaar en werd geadviseerd om geen open vuur te stoken. Door de recente buien en de prognose voor de komende dagen is de brandweer in Twente en IJsselland sinds donderdag over van Code Oranje naar Code Geel. Hiermee is het gevaar voor natuurbranden niet geweken: Code Geel staat nog steeds voor verhoogd gevaar. Het is nog steeds dermate droog dat de natuurgebieden extra brandgevaar lopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.