oude naam trok geen nieuw publiek

Een grote reden om de naam te veranderen is het gegeven dat het Hoftheater, sorry, het TOFtheater, opgaat in een nieuwe culturele organisatie: TOF, hét Culturele Hof van Salland. Deze nieuwe organisatie biedt naast theater ook verhuur (theater- en vergaderruimte, advies (bijvoorbeeld hulp verlenen bij subsidieaanvragen van amateurorganisaties) en educatie (cultuurpromotie bij scholen). Bij een nieuwe organisatie hoort een nieuwe naam, zo is Van den Born van mening. SallandCentraal-lezer Bert vraagt zich op de site af wat er dan mis is met HOFeducatie, HOFadvies, HOFverhuur en HOFtheater. “Over die optie hebben wij het ook uitgebreid gehad”, begint Jos. “Uit onderzoek is echter gebleken dat de naam Hoftheater een oubollig imago heeft. Het Hoftheater zou een theater zijn met een programma voor 55-plussers. Dat imago past allang niet meer bij het theater, we richten ons op jong én oud. We proberen al twee seizoenen om dat beeld te veranderen, maar het lukte niet. Om een nieuw publiek aan te boren, want dat willen we, moesten we een andere naam zoeken.”

Dat wil niet zeggen dat Van den Born geen begrip heeft voor de sentimenten in Raalte. Met name als het gaat om die met betrekking tot de geschiedenis van het Hofterrein. “Vandaar dat we er ook alles aan hebben gedaan om toch een verbinding te leggen met de oude naam. TOFtheater vinden wij een hele mooie oplossing. En met ‘TOF, hét Culturele Hof van Salland’ komt ook de geschiedenis van het terrein terug.”

Overigens leek het er afgelopen donderdag tijdens de presentatie van de nieuwe naam op dat de meeste gasten wel konden lachen om de nieuwe naam. “Een discussie van niks” hoorden we enkele mensen verzuchten. Een andere bezoeker gniffelde na afloop, “ik vind ’t wel tof.”

Op staging2.tofinsalland.nl staat meer informatie over de nieuwe organisatie en over de verschillende onderdelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.