orgel en panfluitconcert in de whz hal

Organist Harm Hoeve geeft op zaterdag 21 mei, samen met Noortje van Middelkoop op de panfluit, een concert in de Willem Hendrik Zwart Hal in Lemelerveld. Het thema is ‘Mystieke Panfluitklanken’.

Er zullen onder andere de volgende werken worden gespeeld: ‘Hoor de vogels zingen weer’, van Peterson/Middelkoop, ‘Intrada Festivo over Ps 150’ van Händel/Hoeve, ‘Allegro Grazioso’ van Tartini, ‘Laudate Dominum’ van Mozart, ‘Duet’ (Parelvissers) van Bizet/Hoeve, ‘Sirba Concertante’ van Dinicu/Arvinte, ‘Londonerry Air’, ‘Song for Israël van Middelkoop. Tevens worden er een aantal orgelsolo’s ten gehore gebracht door Harm Hoeve.

Harm Hoeve werd geboren op 4 december 1964 in Rouveen, gemeente Staphorst. Na zijn opleiding aan de muziekschool in Zwolle ging hij naar het conservatorium, eveneens in Zwolle. Hier studeerde hij orgel bij Harm Jansen en verkreeg de diploma’s docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Aan het Hilversumse conservatorium heeft Harm Hoeve piano gestudeerd bij Matthijs Verschoor. Verder volgde Harm Hoeve lessen bij Piet Kee en Guy Bovet aan de Internationale Zomer Academie voor Organisten in Haarlem.

Op 24-jarige leeftijd won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzer Orgelfestival. Jaarlijks verleent Harm Hoeve als organist en pianist medewerking aan veel kooruitvoeringen. Ook begeleidt hij vaak bij cd-opnames. Daarnaast geeft hij orgelconcerten en heeft een eigen lespraktijk. Als organist trad hij ook op in het buitenland. Zo speelde hij onder andere in Canada, Amerika, Rusland, Duitsland, Israël en Schotland. Ook is Harm Hoeve actief als dirigent. Wekelijks dirigeert hij een kinder-, jongeren-, gemengd- en mannenkoor.

Noortje van Middelkoop begon met panfluitlessen op de Regionale Muziekschool in Amersfoort. Noortje studeerde daarna aan het Conservatorium in Hilversum bij de Roemeense panfluitist Nicolae Pîrvu. In 1996 behaalde zij haar eindexamen Docerend Musicus cum laude. In 1998 studeerde zij af voor het diploma Uitvoerend Musicus. Ook volgde zij masterclasses bij Simion Stanciu en Georghe Zamfir.

Als panfluitiste geeft Noortje vele concerten samen met organisten en pianisten, zoals Martin Mans en Harm Hoeve. Daarnaast treedt zij regelmatig op met koren en werkte mee aan radio-, televisie-, DVD- en talloze CD-opnamen. Zij maakte vele concertreizen door Engeland, Israël, Roemenië, Canada, Amerika en Australië.

Het concert begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 12 euro, inclusief koffie of thee met een koek en een hapje en een drankje na afloop. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis toegang. Reserveren kan bij Huetink via 0572-371838 of Boks via 038-4224079.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.