optreden caro iets korter maar earring langer

De afgelopen maanden hebben voor Caro Emerald in het teken gestaan van herstel na een operatie aan haar stembanden waarbij een poliep verwijderd is. Sinds enkele weken is zij weer voorzichtig begonnen met internationale promotie-optredens op radio en tv. Op vrijdag 10 juni is haar allereerste echte live-show. De Pinkster Party Raalte op 11 juni wordt de tweede sinds de operatie. Caro; “Ik kan bijna niet wachten om met mijn band weer te kunnen gaan optreden. De afgelopen maanden heb ik hard getraind om nu het podium op te kunnen. Iets korter moet ik het dan wel nog houden, maar ik ga er met mijn mannen voor zorgen dat het een te gekke show wordt! Ik heb heel veel zin om jullie daar te zien in Raalte! “

De 29-jarige zangeres kreeg in januari te horen dat ze een poliep op haar stembanden had en was maanden uit de roulatie. ‟In april hebben we een paar interviews gedaan en mei was echt een promomaandje”, vertelt Emeralds manager Katja Keersmaekers. De focus ligt de komende tijd op het buitenland. “Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Frankrijk staan allemaal te trappelen,‟ zegt een woordvoerder van Emeralds management.

De stem van de zangeres is weer helemaal de oude. “Ze klinkt goed, hetzelfde als voorheen”, constateerde Keersmaekers, die onlangs samen met de zangeres een bezoek bracht aan een zangcoach. “Ze moet nu veel trainen, zodat ze het volhoudt.”

Emerald bracht onlangs de nieuwe single ‘Riviera Life’ uit. Daarnaast wordt druk gewerkt aan een dvd van de 3 uitverkochte concerten die Emerald eind vorig jaar in de Heineken Music Hall gaf. Na haar successen in onder meer Duitsland en Polen heeft Caro Emerald nu ook de Engelsen weten te overtuigen van haar zangkwaliteiten. Haar album ‘Deleted scenes from the cutting room floor’ steeg maar liefst 130 plaatsen naar nummer tien in de UK Charts. De Britse charts zijn voor een internationale doorbraak van groot belang. Samen met die van de VS geldt deze hitlijst als de meest invloedrijke wereldwijd. Radiostations van over heel de wereld volgen deze lijst, kijken wat daar scoort en baseren daar ten dele hun playlists op. Het succesverhaal van Caro Emerald krijgt dus een nieuw hoofdstuk. In Nederland staat het album al bijna 70 weken onafgebroken in de top 10.

De Golden Earring speelt na een pauze van enkele maanden door de stemproblemen van George Kooymans al weer sinds Pasen met volle kracht op alle grote podia. De gedwongen rustperiode heeft de mannen van Nederlandse beste rockband aller tijden goed gedaan. Op verzoek van het management wordt daarom op de Pinkster Party Raalte 11 juni een volledige set van niet minder dan 7 kwartier gespeeld.

De voorverkoop verloopt intussen boven verwachting. De kans bestaat dat het bordje ‘uitverkocht’ opgehangen moet worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.