open weekend bij aspergekweker de weerd

“Het is een evenement voor jong en oud, heel erg informatief maar vooral erg gezellig.” Aldus Florentina de Weerd, die samen met echtgenoot Henk en hun kinderen het bedrijf in Raalte runt. “Vorig jaar hebben we circa 4000 bezoekers over de vloer gehad en dat geeft aan dat de Asperge als groente het ook in deze regio erg goed doet.” Het bedrijf houdt al sinds de jaren tachtig jaarlijks een open dag maar vanwege de drukte is besloten om deze enkele dag uit te breiden naar een heel weekend.

Bezoekers kunnen een kijkje nemen op de bijna 5 hectare aspergevelden waar de verse groente dagelijks wordt geoogst. Na de rondleiding is er een mogelijkheid om de streekproductenmarkt te bezoeken. Hier kun je kennis maken met authentieke Sallandse lekkernijen en natuurlijk ook verschillende aspergegerechten proeven. De aspergevariaties worden bereid door koks van diverse restaurants uit de regio. Onder het genot van een speciaal door brouwerij ‘Sallands Landbier’ gebrouwen ‘Asperge-bier’ worden de gerechten geserveerd op het Asperge-Smikkelplein.

Speciaal voor deze gelegenheid heeft de formatie “What`s Up Doc” een primeur in petto, het Sallandse Aspergelied, welke door deze band zelf geschreven en gecomponeerd is. Deze band verzorgt tevens de muzikale omlijsting van beide dagen.

Naast de asperges worden er bij de Weerd leliebollen geteeld. “De lelies en asperges vormen een prima combinatie, de werkzaamheden volgen elkaar goed op. Veel van onze relaties stellen prachtige bossen bloemen beschikbaar voor deze dagen.” Vertelt Henk de Weerd. Naast de aspergemarkt vindt er in de hallen van de Weerd een tentoonstelling plaats van natuurlijk deze prachtige bloemen, met als aanvulling diverse vormen van kunst. Onder andere Henk Zielman presenteert zijn collectie vinylplaten en Dorie Haarman stelt de kunstcollectie ten toon.

De open dagen worden gehouden op Zaterdag 28 en Zondag 29 mei van 10:00 tot 16:30. Aspergebedrijf de Weerd is gelegen aan de provinciale weg tussen Deventer en Raalte, het evenement is bij slecht weer geheel overdekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.