op de fiets langs sallandse aspergetelers

De eerste editie van de Sallandse Fietsdag vindt plaats op zaterdag 28 mei. Het Sallands Bureau voor Toerisme houdt deze dag in samenwerking met Salland verzekeringen. Speciaal voor deze dag is er een route uitgezet langs de Sallandse aspergetelers, de Sallandse landgoederen en door de mooie Sallandse natuur tussen Raalte en Deventer.

De Sallandse fietsdag start bij de VVV Deventer of bij de VVV/ANWB Raalte. Zaterdag kun je hier vanaf 9.30 starten met de fietstocht. De routes zijn bij de beide VVV’s vanaf zaterdag 21 mei te koop voor 2,50 euro. Verzekerden van Salland verzekeringen kunnen de route gratis afhalen op vertoon van hun zorgpas.

De route gaat onder andere langs de Sallandse aspergetelers waar je kunt genieten van de speciale activiteiten die zij organiseren in het kader van de Open Dag van de Sallandse aspergetelers. Je kunt je te goed doen aan aspergehapjes en aspergewijn, neem een kijkje achter de schermen bij een aspergeteler of geniet van een mooie bloemenshow. Het thema van deze fietsdag is niet voor niets ‘Lekker op de fiets’.

In de routeflyer van de Sallandse Fietsdag, vind je allerlei kortingsbonnen die je in kan wisselen op de route. Korting op een kop aspergesoep bij Hotel Restaurant de Zwaan in Raalte, korting op de rondleidingen bij de IJssellinie op landgoed de Haere in Olst, een gratis tweede aspergelunch bij restaurant Nunu en tien procent korting op de aanschaf van dagverse asperges.

Het Rustpunt SPELD in de Hooiberg in Heeten biedt de fietsers een gratis mini aspergetaartje aan bij de koffie. Daarnaast kun je deze dag bij dit Rustpunt kennismaken met de nieuwe trend op gebied van elektrische fietsen: de together fiets van de firma Nijland uit Heeten. Dit is een elektrische duo fiets zodat ouderen of mensen met een (tijdelijke) beperking toch mee kunnen fietsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.