oosterhuis en nijboer van alle blaam gezuiverd

In eerdere rechtzaken werden beschuldigingen tegen het tweetal al ongegrond verklaard. Nu is ook van tafel dat ze 150.000 euro verduisterd zouden hebben De advocaat van Oosterhuis en Nijboer deelde de vrijspraak op alle fronten als volgt mee aan Willie en Ronald: “Mijne Heren, vermeende oplichters, wanbestuurders en zoekmakers van tonnen! Weet jullie vooral gerehabiliteerd. Of het doordringt tot het grote publiek zal helaas de vraag blijven.”

De rechtzaak waarin de rechter deze week uitspraak deed was aangespannen door Andre van Leeuwen (Go Planet). Hij wilde de verduisterde 150.000 euro terug. Maar die zijn niet verduisterd door Oosterhuis en Nijboer, aldus de rechter, en of Van Leeuwen ook alle voor de rechtzaak gemaakte kosten van het duo maar wilde betalen. Nijboer: “we overwegen nu nog een hoger beroep in een eerdere rechtzaak waarin we Van Leeuwen beschuldigden van smaad en laster tegen onze persoontjes. Daar zei de rechter destijds van dat we daar maar tegen moesten kunnen. Maar nu we van alle blaam gezuiverd zijn staat dat natuurlijk ook in een ander daglicht. Van de andere kant, we zijn nu ook wel blij dat dat gezeur achter ons ligt.”

Of de vrijspraak op alle fronten doordringt tot het grote publiek, is misschien nog wel het belangrijkst voor het Sallandse tweetal. Want je blaam kan wel gezuiverd zijn, het moet ook nog doordringen tot het grote publiek. Het failliet van Go Planet leidde zelfs tot een drieluik over het tweetal op RTV Oost. Ze werden als een soort van schurkenduo neergezet. Het mocht wat zendtijd kosten. Nu alle vermeende strafbare feiten van tafel zijn geveegd door de rechter, moeten Oosterhuis en Nijboer het met een kort berichtje doen.

Yme Drost, de advocaat van het tweetal, schrijft daarom in reactie: RTV-Oost bood voor de beschuldiging van Andre van Leeuwen (Go Planet) een breed platform: een interview van een uur voor de radio, een drieluik (!) op TV waar de niet “misselijke” beschuldigingen tegen Oosterhuis en Nijhuis wel erg breed werden uitgemeten en uitgebreide aandacht in de journaals. We zijn inmiddels twee jaar verder en de rechters in Almelo hebben gehakt gemaakt van de beweringen van Van Leeuwen. Wordt nu Andre in een drieluik op TV voor de Leeuwen geworpen, of werkt dat zo niet en gebeurt dat alleen met ex-werknemers van RTV-Oost?

Laten we Van Leeuwen de TV-schandpaal maar niet gunnen. Het oog om oog, tand om tand principe brengt weinig. Wat men ook van iemand mag vinden, het is weinig chique hoe dit onderwerp in het verleden door RTV-Oost in haar programmering is gebracht.”

Nijboer heeft nog een saillant detail: “Verslaggever Rob Vorkink bood ons op beeld zijn excuses aan. Toen de camera’s liepen hebben we daar gewoon om gevraagd. Dat stukje is wel uitgezonden, maar is er later weer uitgeknipt. De beschuldigingen staan nog steeds op de site van Oost, de excuses van Vorkink zijn verwijderd en het bericht dat de rechter andermaal in ons voordeel oordeelt is wel erg summier”, aldus Nijboer. “Ook mis ik een reactie van Van Leeuwen, het publiek en dus de journalist wil dat toch weten? Ben benieuwd of het andersom ook zo zou worden afgehandeld. Maar goed, het doel van RTV Oost om vooral Willie kapot te maken is de omroep niet gelukt. Ik ga me er verder niet meer druk over maken, dat gun ik ze niet.”

Willie Oosterhuis: “Ik heb nog even gebeld met Yme met de vraag of die reactie écht van hem was. En dat was zo. Nu we van alle sores af zijn is het weer tijd vooruit te kijken. Ik heb mijn Piratenfestivals. Maar mensen zullen altijd denken ‘waar rook is, is vuur’. Nijboer: “Na Go Planet moest ik op zoek naar ander werk. Ik kan je vertellen dat dat niet makkelijk was. Even op mijn naam Google-en en dan komen ze op die rechtzaken uit. ‘Lekkere jongen, laten we die maar nemen… Kun je je dat voorstellen?’ Maar het is uiteindelijk toch gelukt. Ik werk bij Nuon en sinds een maand ben ik vestigingsmanager Zwolle, voor de consumentenmarkt van Nuon.”

Oosterhuis en Nijboer gaan ook als duo verder. Donderdag staan ze een avond met een soort van Regiotap in de circustent van Renz in Almelo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.