ook within temptation naar stoppelhaene

Was eerder al uitgelekt dat Guus Meeuwis op donderdagavond 25 augustus naar Stöppelhaene komt, nu blijkt dat het team achter het Stöppelveld een tweede headliner heeft weten te strikken voor die avond. De inmiddels wereldberoemde Nederlandse gothicrockformatie Within Temptation is dan te zien en te horen op het Stöppelveld.

Dat werd vrijdagavond bekend gemaakt tijdens de presentatie van het muzikale programma van het Stöppelveld in Club Gouv. Within Temptation, de band rond zangeres Sharon den Adel en gitarist Robert Westerholt (in het dagelijks leven een stel) heeft net een album uitgebracht en zal maar enkele optredens doen in Nederland. Even ter illustratie, enkele dagen ervoor staat de band nog op Lowlands. In de Sallandse Herberg is er die avond muziek van de Brabantse zanger René Schuurmans en Ronnie & zijn Rakkers, de nieuwe act van Ronnie Ruysdael (ex-Sjonnies). DJ Hardwell (die onlangs nog een single heeft opgenomen met Tiësto) staat in de Feestfabriek.

Vrijdagavond staat het buitenpodium in het teken van de rock. Dan is er muziek van de jonge honden van DeWolff (stevige blues/jaren zeventig hardrock, vorig jaar nog te zien op Ribs & Blues) en de beruchte vaderlandse rockveteranen van Peter Pan Speedrock. Met hun opruiende mix van hardcore, punk, hardrock en rockabilly wellicht de meest ruige band die ooit op het affiche van het Stöppelveld heeft gestaan. Bakkebaarden, hotrods en tattoo’s, dat werk. En met een beetje geluk nemen de Eindhovense heren hun mascotte Dikke Dennis ook nog mee. Flink tekeer gaan op ‘Schoppenaas’, hun Nederlandstalige versie van Ace of Spades (Motörhead) dus…

De headliner van de avond, volgens Paul Wittenhorst, voorzitter van het Stöppelveld, een band die zich qua bekendheid kan meten met de twee grote acts op donderdag, wordt op een later tijdstip bekend gemaakt. Een stevig programma, weet Paul, maar in de Feestfabriek en de Sallandse Herberg zullen acts komen te staan voor de mensen die van een feestje houden en voor wie ‘al dat kabaal aan de kop’ niet hoeft.

Zaterdagavond staat het buitenpodium in het teken van tributebands. Dan is er muziek van Physical Graffiti (een Led Zeppelin-tribute), U2NL (een U2-tribute) en Memphis Maniacs (een liveband die in een razend tempo allerlei fragmenten van rock- en feestklassiekers aan elkaar speelt). Wittenhorst kon nog niks bekend maken over de zondagmiddag, maar beloofde een spectaculair programma, met hoe dan een grote naam, dat in het teken zal staan van 60 jaar Stöppelhaene.

Kaarten voor het donderdagavondprogramma zijn vanaf zaterdag 28 mei verkrijgbaar bij Schulten Lederwaren in Raalte of via staging2.stoppelhaene.nl. In verband met de landelijke BTW-verhoging (van 6 naar 19 procent) zijn de kaarten iets duurder geworden. Een kaartje kost 20 euro in de voorverkoop (2 euro meer dan vorig jaar) en 25 euro aan de kassa (kinderen tot en met 14 jaar betalen 10 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de kassa).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.