olst wijhe pakt rups preventief aan raalte niet

Beide gemeenten liepen in 2009 tegen hoge kosten aan, door de bestrijding van het brandharige diertje. Raalte moest grofweg 30.000 euro in het dier investeren, Olst-Wijhe dik 23.000 euro. Dat werd te duur, waardoor de aanpak van het dier op de schop moest. Beide gemeenten kozen ervoor om het dier alleen in zogeheten ‘prioritaire’ gebieden aan te pakken. Dat is binnen de bebouwde kom en langs drukbereden routes. Ook speelplaatsen en scholen vallen onder dit gebied.

De diertjes staan bekend om hun brandharen, die zeer irriterend werken. Wie in aanraking met de brandharen komt, kan last krijgen van zijn huid, ogen en luchtwegen. Als je last krijgt van irritaties door deze brandharen kun je het beste eerst de huid ‘strippen’ met plakband en daarna spoelen met lauw water. Een zachte en verkoelende crème (met bijvoorbeeld menthol, calendula of aloë vera)kan verlichting geven. Houden de klachten aan, ga dan naar de huisarts.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.