olifantenpaadjes langs de trap

“Jullie hebben dat prachtige Olifantenpad op het terrein van de Pauluskerk in Raalte al gezien?” lazen we in een mail naar aanleiding van deze rubriek. Nee, nog niet. Benieuwd naar foto’s. Olifantenpaden, paden die de weggebruiker zelf gemaakt heeft, paden die ontstaan omdat de ontwerper van de weg een denkfout maakte.

Die dacht dat mensen de door hem bedachte route wel zouden kiezen. Maar mensen zijn niet zo, mensen nemen de makkelijkste weg.

Het zal ons benieuwen wanneer wegontwerpers die makkelijkste weg ook als voorbeeld voor hun ontwerp kiezen… Uit Deventer kregen we ook twee foto’s toegezonden. Gemaakt aan de Gooikersdijk. “Hier liggen sportvelden achter en het lijkt of de sportieve mensen toch niet genoeg conditie hebben een stukje om te fietsen of lopen,” veronderstelt Esther Vreeling.

Prachtig. Ook een mooie vanaf de passantenhaven in Wijhe. Je kunt van de haven de dijk op met een keurig trappetje. Niets mis mee met dat trappetje. Maar op de een of andere manier houden mensen daar niet van. Het komt ons voor dat het olifantenpaadje langs de trap vaker gebruikt wordt dan de trap zelf.

Zolang we nog foto’s toegezonden krijgen gaan we nog even door met de rubriek. Als het opdroogt gaan we de prijs uitreiken aan de mooiste inzending. Wat de prijs ook al weer was? Het boek ‘Olifantenpaden’. Je vindt er meer over in de andere verhalen in dit dossier.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.